Gjæringen har nesten stoppet?

Hei allihopa:-D

Har satt vårt andre brygg, og det har nå stått i en uke til gjæring. Det er snakk om en bayer/dunkel.
Dette er et sett kjøpt fra olbrygging.no. Fulgte med en pose tørrgjær på 11,5g. Gjæringen startet etter ca 12 timer og har gjæret godt frem til nå. Nå er det kun ett plopp i minuttet i kjøleskapet. Hva skjer her?

Forrige brygget som var en lager, ploppet mye mer i alle 3 ukene enn det denne gjør etter kun en uke. Kan det være temperaturen som gjør dette, eller er det noe annet som er grunnen?

Takker for alle svar:)
 
Det er nok ingenting her som er i veien. En stormgjæring kan fint være over på 12 timer. Det gjærer enda godt selv om ploppefrekvensen er mindre.
 
Ok, godt å høre:) mener jeg har hørt at ølet er ferdig gjæret når det plopper en gang i minuttet eller mindre. Men det er kanskje etter 14 dager den regelen er ment.

Da kan nervene roe seg ned igjen! :-D
 
Ikke stol på ploppingen som et mål på at ølet  r ferdig eller ikke. En grei tommelfingerregel er å la ølet stå til gjæring i ca. 14 dager (tre uker hvis man brygger lager).
 
Tilbake
Topp