1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Gjær dagen etter brygging

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av simon1g1, 20 Mar 2017.

 1. simon1g1

  simon1g1
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Bodø
  Er det noe i veien for å tilsette gjær dagen etter brygging?
  Altså brygge idag og tilsette gjær og riste dunken imorgen.
   
 2. hallgeirbakken

  hallgeirbakken
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Lillehammer
  Det funker fint. Spiller ingen rolle det, så lenge du passer på at vørteren ikke blir infisert. Jeg pleier ofte å meske én dag og koke dagen etter.
   
 3. glennrlie

  glennrlie
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Svarstad
  Som sagt, dette går brillefint. Det hender at jeg ikke får kjølet ned til ønsket temperatur (særlig om sommeren), da går karet i kjøleskapet med varmebelte og STC-1000 og pitching/oksygenering morgenen etter.
   
 4. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Det vil helst gå bra, og du kan jo øke sjansene for det gjennom, som @hallgeirbakken sier, å passe på. Men det bør være en nødløsning, for du øker sjansen for å få en infeksjon på den måten. Det som står over natta i gjæringskaret er ikke sterilt, og poenget med å tilsette gjæren med en gang, og også helst unngå lang lagtid, er å sørge for at gjæren utkonkurrerer andre, og mindre ønskelige, mikroorganismer i kampen om godsakene, og dermed også produserer alkohol, som jo er et desinfeksjonsmiddel.

  Å vente til neste dag med å koke er noe annet, for da koker du jo i hjel det som har utviklet seg - og det har det, for resultatet av meskingen er helt sikkert ikke fritt for uhumskheter.
   
  Marius K. og hallgeirbakken liker dette.
 5. Jan Erik Johansen

  Jan Erik Johansen
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Moss
  Dette gjør jeg med alle pils, har for høy temperatur på drikkevannet til å kjøle langt nok ned med det. Aldri noe problem.
   

Del denne siden