Hei!
Brygga bitter i går og ved ein teknisk svikt fra termometeret (termometer viste 9 grader for mykje) kjølte eg ned vørter til ca. 10 grader. gjærslurryen var av type WLP013 og hadde stått i rom temperatur fra starten av bryggedagen. gjæren blei pitcha, og fant etterpå ut at termometeret viste feil. karet har stått på 20 grader sida i går. Det er ikkje tegn til aktivitet i karet enda, men tenkte eg skulle vere i forkant, tilfelle...
Så altså, kva gjør man når gjæren har fått eit termisk sjokk ved starten av gjæring? Er det noko eg kan gjer for å hindre at gjæren går fullstendig i dvale?
Brygga bitter i går og ved ein teknisk svikt fra termometeret (termometer viste 9 grader for mykje) kjølte eg ned vørter til ca. 10 grader. gjærslurryen var av type WLP013 og hadde stått i rom temperatur fra starten av bryggedagen. gjæren blei pitcha, og fant etterpå ut at termometeret viste feil. karet har stått på 20 grader sida i går. Det er ikkje tegn til aktivitet i karet enda, men tenkte eg skulle vere i forkant, tilfelle...
Så altså, kva gjør man når gjæren har fått eit termisk sjokk ved starten av gjæring? Er det noko eg kan gjer for å hindre at gjæren går fullstendig i dvale?