Gjær til belgisk blonde

Hei!
Skal brygge en belgisk blonde med styrke rundt 5%. Hvilken gjær fra White Labs passer best til denne øltypen?
Noen som vet hva NØ bruker i sin?
 

Petter F

Norbrygg-medlem
Her er en lenke til en ganske interessant artikkel om de forskjellige belgiske WLP-gjærene:
http://hw.libsyn.com/p/f/5/b/f5bdd300718e4018/KYBelgianYeastExperiment.pdf?sid=d921d130b909c3cf9f040c05d3a0fcd3&l_sid=18257&l_eid=&l_mid=2879620&expiration=1330951045&hwt=2e34b296241954f9a69144ba318f427a

Artikkelen presenterer ganske fint hva man kan forvente av de forskjellige. WLP550 får iallfall gode tilbakemeldiger, som er fra Achouffe. Wyeast har samme gjærstamme, 3522, og er anbefalt av Arne M her:http://norbrygg.no/forum/index.php/topic,8992.msg85081/topicseen.html#msg85081
 
Eg planlegger selv en brygging av blonde. Kunne tenkt meg en gjær som gir samme smaksprofil som Leffe, eller Jacobsen Saaz Blonde. Noen forslag? Er WLP550 Belgian Ale grei?
 
Har snakket direkte med Kjetil ang min blonde oppskrift, og fått bekreftet at de bruker wlp400. Gjærer på 22 grader.
 
Krille skrev:
Eg planlegger selv en brygging av blonde. Kunne tenkt meg en gjær som gir samme smaksprofil som Leffe, eller Jacobsen Saaz Blonde. Noen forslag? Er WLP550 Belgian Ale grei?
Jeg planlegger også å brygge et Leffe Bonde-aktig øl. Det er en oppskrift på en Leffe Blond-klone i Brewing classic styles (hvor ølet heter Lefty blonde), og der anbefales WLP500 eller Wyeast 1214. Men som sagt, jeg har ikke forsøkt selv enda. Gi gjerne en tilbakemelding dersom du gjør deg noen erfaringer :)
 
Jeg brygger nå en belgisk blond. Oppskriften er: pilsner malt 4500 g
                                                                  cara crystal 500 g
                                                                  munich 1000 g
                                                                  flaked wheat 500 g
                                                                  kandis 500 g

Sluttvolum 20 liter.  Saas 50g 60 min. Saas 35 g 15 min. OG 1065

Brukte Wyeast 1240 og fikk en veldig rask utgjæring. Gravity gikk ned til 1010 på tre dager, virker ferdiggjæra. Ble en del sterkere enn jeg hadde regnet med, men ødelegger vel humleprofilen hvis jeg vanner det ut (luksusproblem?). Bør dette stå sine to uker i gjæringsdunken eller kan jeg kutte det ned noen dager pga rask utgjæring. Belgisk blond skal vel ha en del kullsyre, skal jeg være raus med sukker før flasking?                                       
 
Topp