Gjær til flaskekondisjonering

Reinhard10

Norbrygg-medlem
Jeg har brygget en Westvleteren ABT clone. Den holder 11.6%. Pga høy alkoholstyrke planlegger jeg å tilføre Lallemands CBC-1 gjær for å sikre at det er levende gjærceller i ølet når jeg fyller på flasker. Den eneste CBC-1 gjæren jeg fikk tak i har en utløpsdato 11/2019. I følge Lallemands tekniske personnel er det helt OK å bruke denn gjæren. For å være på den siste siden ønsker jeg imidlertid å doble gjærmengden fra det som er anbefalt.

Er det noen som har erfaring med å tilføre mer enn anbefalt gjær til flaskekondisjonering? Hva er ulempene?
 
Du møter ikke på noen spesielle problemer/utfordringer med å doble menge fra 0,1g/l til 0,2g/l. Kjør på :)
 
Jeg gjorde akkurat det samme med samme batch nr 11/2019 på en BW for etter par uker siden
0,2 g/L, var greit futt i den etter et par uker
 
Fikk gjort det samme i dag på en BW og Imperial Brown Stout fra 2015
samtlige var flate, bortsett fra én

DSC02138.jpg
 
Tilbake
Topp