1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gjærer fortsatt etter snart 3 uker.

En tråd i 'Brygging' startet av franknh, 12 Okt 2019.

  1. franknh

    franknh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Finnsnes
    Brygget en Pironi hvor den etter 3 uker enda gjærer. 1 uke på 16 og nå 2 uker på 20 grader.
    Hva ville du ha gjort her?

    Sent fra min CLT-L29 via Tapatalk
     
  2. Nils1

    Nils1
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Målt SG? Smakt?
     
  3. Skogslik

    Skogslik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Om dette er utifra bobling i gjærlåsen så er det mest sannsynlig bare C02, jeg har det ofte slik.
    Mål SG, da finner du fort ut om den er ferdig gjæret eller om det driver på :)
     
  4. franknh

    franknh
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Finnsnes
    Man er jo tidvis helt måse. Dette burde jeg selvfølgelig tenkt på.
    Takk for reminderen :p

    SG var spot-on (1.010) og ølet står nå til karbonering.

    Men dette var første gangen jeg har opplevet at det bobler med 10 minutters mellomrom selv om jeg svakt presset ut overtrykket.
    Dette gjorde jeg over flere dager de siste dagene av totalt 3 ukers gjæring.
     
  5. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Om det bobler med 10 minutters mellomrom er det nok heller minimalt med aktivitet nedi der:p. Men om dunken har stått i stabil temperatur en tid, er gjærlåsaktivitet tegn på at gjæren holder på fremdeles. Likevel; når det er mer enn et halvt minutt mellom, og jeg er sikker på at egenvekta (SG) ikke lenger synker, så flasker jeg gjerne likevel. Da er det fint lite gjærbart stoff igjen, så noe galt kan ikke skje.
     

Del denne siden