Gjærer fortsatt etter snart 3 uker.

franknh

Norbrygg-medlem
Brygget en Pironi hvor den etter 3 uker enda gjærer. 1 uke på 16 og nå 2 uker på 20 grader.
Hva ville du ha gjort her?

Sent fra min CLT-L29 via Tapatalk
 
Om dette er utifra bobling i gjærlåsen så er det mest sannsynlig bare C02, jeg har det ofte slik.
Mål SG, da finner du fort ut om den er ferdig gjæret eller om det driver på :)
 
Man er jo tidvis helt måse. Dette burde jeg selvfølgelig tenkt på.
Takk for reminderen :p

SG var spot-on (1.010) og ølet står nå til karbonering.

Men dette var første gangen jeg har opplevet at det bobler med 10 minutters mellomrom selv om jeg svakt presset ut overtrykket.
Dette gjorde jeg over flere dager de siste dagene av totalt 3 ukers gjæring.
 
Man er jo tidvis helt måse. Dette burde jeg selvfølgelig tenkt på.
Takk for reminderen :p

SG var spot-on (1.010) og ølet står nå til karbonering.

Men dette var første gangen jeg har opplevet at det bobler med 10 minutters mellomrom selv om jeg svakt presset ut overtrykket.
Dette gjorde jeg over flere dager de siste dagene av totalt 3 ukers gjæring.

Om det bobler med 10 minutters mellomrom er det nok heller minimalt med aktivitet nedi der:p. Men om dunken har stått i stabil temperatur en tid, er gjærlåsaktivitet tegn på at gjæren holder på fremdeles. Likevel; når det er mer enn et halvt minutt mellom, og jeg er sikker på at egenvekta (SG) ikke lenger synker, så flasker jeg gjerne likevel. Da er det fint lite gjærbart stoff igjen, så noe galt kan ikke skje.
 
Tilbake
Topp