Satte i går kveld 2 ballonger med Munton's hvete, og en med Irist Stout. Til hveteølet brukte jeg "gjærstamme" fra forrige gang (i utgangspunktet Wyeast flytende gjær). Den er fra 22/9 (den gangen tappet jeg grumset i bunnen på ballongen over i ei ren flaske og satte i kjøleskapet). Til stouten brukte jeg også gjærstamme fra tidligere, men denne er mye ferskere. Dette er ikke samme gjærtype selvfølgelig.
Hveteølet gjærer ikke, det er vakum i gjærlåsen. STouten gjærer helt fint.
Jeg delte en 0.33l flaske på de 2 ballongene hveteøl. Er det for lite?
Jeg ser at romstemperaturen nå er 16-17 grader og har satt på mer varme. Det var ca. 20 grader i går kveld da vi satte det.
Så, da blir man desperat. Hva gjør jeg? Har ennå en stamme fra Pale Ale i kjøla. Den er ferskere. Kan jeg slenge oppi den?
Ray
Hveteølet gjærer ikke, det er vakum i gjærlåsen. STouten gjærer helt fint.
Jeg delte en 0.33l flaske på de 2 ballongene hveteøl. Er det for lite?
Jeg ser at romstemperaturen nå er 16-17 grader og har satt på mer varme. Det var ca. 20 grader i går kveld da vi satte det.
Så, da blir man desperat. Hva gjør jeg? Har ennå en stamme fra Pale Ale i kjøla. Den er ferskere. Kan jeg slenge oppi den?
Ray