Satte en ABA, nærmere sagt en Drunk Monk. Fryseren som er dedikert til gjæring var opptatt med en pils, så jeg satset på rimelig kaldt vær for gjæring av denne.
Jeg fikk OG 1066 og den gjæret raskt ned til FG 1014. Mesket på 67-68 grader så synes jeg fikk rimelig lav FG.
Lagde en 2 liter starter i to omganger med Wyeast 1056 American ale.
De første 10 dagene fikk jeg en grei gjæringstemperatur, på i underkant av 20 grader. Men de siste 3 dagene kom finværet her nord slik at romtemperaturen på 11 dag var på 25 grader og dag 12-13 var på 30 grader. Fikk ølet på fat den 13 dagen. Det nytter lite å åpne vinduene så lenge det er 30 grader ute også...
Primærgjæringen tror jeg dermed gikk rimelig greit, men diacetylresten fikk en alt for høy temperatur.
Hvordan tror dere denne ølen blir og tror dere det er noen vits å gjenbruke denne gjæren?
Jeg fikk OG 1066 og den gjæret raskt ned til FG 1014. Mesket på 67-68 grader så synes jeg fikk rimelig lav FG.
Lagde en 2 liter starter i to omganger med Wyeast 1056 American ale.
De første 10 dagene fikk jeg en grei gjæringstemperatur, på i underkant av 20 grader. Men de siste 3 dagene kom finværet her nord slik at romtemperaturen på 11 dag var på 25 grader og dag 12-13 var på 30 grader. Fikk ølet på fat den 13 dagen. Det nytter lite å åpne vinduene så lenge det er 30 grader ute også...
Primærgjæringen tror jeg dermed gikk rimelig greit, men diacetylresten fikk en alt for høy temperatur.
Hvordan tror dere denne ølen blir og tror dere det er noen vits å gjenbruke denne gjæren?