Gjæring- Fruktig American Amber

Terje J

Norbrygg-medlem
Planlegger min første oppskrift fra scratch og det blir en Am Amber som jeg ønsker skikkelig fruktig med smak av fersken og tropiske frukter. Humler med Citra og Cascade i utgangspunktet. Tenker å bruke US-05 og lurer på om det kan være noen ide å gjære den ved lav tem 16-17gr under stormgjæringen for å få litt mere estere og frukt (fersken) smak.
Innspill til gjæring og sammensetning mottas gjerne.

Est Original Gravity: 1,053 SG
Est Final Gravity: 1,012 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,5 %
Bitterness: 44,5 IBUs
Est Color: 20,8 EBC

3,30 kgPale Malt (2 Row) US (3,9 EBC)Grain758,7 %
1,65 kgMunich Malt - 10L (19,7 EBC)Grain829,4 %
0,45 kgCarared (39,4 EBC)Grain98,0 %
0,22 kgCaramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC)Grain103,9 %
10,00 gCascade [5,50 %] - Boil 60,0 min. 6,0 IBUs
10,00 gCitra [12,00 %] - Boil 60,0 min. 13,1 IBUs
25,00 gCascade [5,50 %] - Boil 15,0 min. 7,5 IBUs
20,00 gCitra [12,00 %] - Boil 15,0 min. 13,0 IBUs
30,00 gCascade [5,50 %] - Boil 2,0 min 1,5 IBUs
30,00 gCitra [12,00 %] - Boil 2,0 min 3,3 IBUs
2,0 pkgSafale American (DCL/Fermentis #US-05) [50,28 ml]Yeast19-
20,00 gCascade [5,50 %] - Dry Hop 6,0 Days 0,0 IBUs
20,00 gCitra [12,00 %] - Dry Hop 6,0 Days 0,0 IBUs
 
Sist redigert:
Ser du er litt høyt i bitterheten Mtp typeriktigheT. Det skal være et godt malt preg på den ølen. Fort at humlen tar litt over.
 
Synes at en am. Amber/west coast amber gjør seg godt med mye humle. Kan evt flytte noe av bitterhumlen til litt seinere.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ønsker du å ha enda mer fruktighet i ølet går det an å bruke WLP051. Den er fruktig så det holder! :)
 
Ønsker du å ha enda mer fruktighet i ølet går det an å bruke WLP051. Den er fruktig så det holder! :)
Takker, legger opp til wlp-051, 18gr under stormgjæringen, har justert opp den mørke malten+ bittelitt chokolade, minsket litt på bitter humla, øket tørrhumlingen og døpt barnet Ambericana :)
 
Tilbake
Topp