kjellebass
Norbrygg-medlem
Hei,
Jeg er det man kan kalle for en nybakt ølbrygger og norbryggmedlem. Jeg kjøpte en Beer Brew 30, gjæringsdunker og det man måtte trenge av oppstartsutstyr på Bryggeland for ca. 2,5 uker siden. Nå står det en Sterling pils og gjærer i krypkjelleren under huset mitt (ca. 10-13 grader der nede) og en Amarillo og Palisade IPA og gjærer i boden bak huset (varierer mellom 19-23 grader der inne). Sterlingen brukte 4 dager før ploppingen satte i gang (stor lettelse da det endelig skjedde noe!), IPAen dro i gang dagen etter. So far so good.
På søndag brygget jeg en Lucky Jack tidlig på dagen og en Brown Ale på kvelden. Til Lucky Jacken brukte jeg Calefornia Ale Yeast WLP001 (2 flasker/rør) og til Alen brukte jeg en tørrgjær fra Windsor (klarte desverre å søle ut ca. 1/10 av gjæren ved åpning den lille posen. Skandale!). Begge bryggesesjonene gikk veldig bra, men ingen av dem har har begynt å gjære enda. De står plassert sammen med IPAen i boden bak huset, altså i en temperatur på mellom 19 og 23 grader. Synes det er gått lenge nå...er bekymret...
Noen som har noen liknende erfaringer? Noe jeg bør foreta meg, tiltak som bør iverksettes? Eller bekymrer jeg meg uten grunn?
PS! Lokkene på begge gjæringsdunkene buler opp og det er et lett trykk på gjærlåsene så det er muligens liv der nede.
PPS! Gjæren ble tilsatt ved ca. 20 grader for begge.
Mvh,
Kjell Breimo.
Jeg er det man kan kalle for en nybakt ølbrygger og norbryggmedlem. Jeg kjøpte en Beer Brew 30, gjæringsdunker og det man måtte trenge av oppstartsutstyr på Bryggeland for ca. 2,5 uker siden. Nå står det en Sterling pils og gjærer i krypkjelleren under huset mitt (ca. 10-13 grader der nede) og en Amarillo og Palisade IPA og gjærer i boden bak huset (varierer mellom 19-23 grader der inne). Sterlingen brukte 4 dager før ploppingen satte i gang (stor lettelse da det endelig skjedde noe!), IPAen dro i gang dagen etter. So far so good.
På søndag brygget jeg en Lucky Jack tidlig på dagen og en Brown Ale på kvelden. Til Lucky Jacken brukte jeg Calefornia Ale Yeast WLP001 (2 flasker/rør) og til Alen brukte jeg en tørrgjær fra Windsor (klarte desverre å søle ut ca. 1/10 av gjæren ved åpning den lille posen. Skandale!). Begge bryggesesjonene gikk veldig bra, men ingen av dem har har begynt å gjære enda. De står plassert sammen med IPAen i boden bak huset, altså i en temperatur på mellom 19 og 23 grader. Synes det er gått lenge nå...er bekymret...
Noen som har noen liknende erfaringer? Noe jeg bør foreta meg, tiltak som bør iverksettes? Eller bekymrer jeg meg uten grunn?
PS! Lokkene på begge gjæringsdunkene buler opp og det er et lett trykk på gjærlåsene så det er muligens liv der nede.
PPS! Gjæren ble tilsatt ved ca. 20 grader for begge.
Mvh,
Kjell Breimo.