Hei
Skal til å brygge juleøl for første gang, har tenkt å bruke Munich Lager gjær, og for første gang.
Forventet OG på brygget er 1061 med 25 liter til gjæring. Lurte litt på ifra du har vørteren på 10 grader og tilsetter gjæren.
Hadde tenkt gjærings forløpet som følger;
Sette den på 10grader i gjæringskapet. (De blir brygging nå på Søndag 28 Sep)
Når den når er gjæret ut til 2/3 av forventet FG (kansje 3 uker? Vet ikke engang hva FG jeg kan forvente)
skru opp tempen 5 grader, til 15 i 2 døgn diacetyl rest
For så å skru ned tempen til 2 grader i 2 uker, klarning. Så er det flasking med sukkerlake, 20grader i 2 uker karbonering.
Så er det noen måneder i kjøleskapet, modning.
Er det sån noenlunde slik dere pleier å ha gjæringsforløpet?
Problemet er at det bare er 8-9uker til jul. Litt skullete av meg å finne på å lage juleøl likevell nå så tett på jul men. Kansje det går likevel? Pleier dere ha moss eller noe oppi?
Skal til å brygge juleøl for første gang, har tenkt å bruke Munich Lager gjær, og for første gang.
Forventet OG på brygget er 1061 med 25 liter til gjæring. Lurte litt på ifra du har vørteren på 10 grader og tilsetter gjæren.
Hadde tenkt gjærings forløpet som følger;
Sette den på 10grader i gjæringskapet. (De blir brygging nå på Søndag 28 Sep)
Når den når er gjæret ut til 2/3 av forventet FG (kansje 3 uker? Vet ikke engang hva FG jeg kan forvente)
skru opp tempen 5 grader, til 15 i 2 døgn diacetyl rest
For så å skru ned tempen til 2 grader i 2 uker, klarning. Så er det flasking med sukkerlake, 20grader i 2 uker karbonering.
Så er det noen måneder i kjøleskapet, modning.
Er det sån noenlunde slik dere pleier å ha gjæringsforløpet?
Problemet er at det bare er 8-9uker til jul. Litt skullete av meg å finne på å lage juleøl likevell nå så tett på jul men. Kansje det går likevel? Pleier dere ha moss eller noe oppi?