Gjæringsprofil Helles

Holmentoppen

Norbrygg-medlem
Jeg sjekket oppskriften din og lurer på tilsetningene (Other stuff).
Det står at du tilfører CaSO4 og CaCl2 i kokekaret og Whirfloc i mesken. Er det ikke omvendt?
Takk for korrektur. :p Det går litt fort i svingene noen ganger. Rettet opp nå. Barke var visst ikke så lett tilgjengelig. Jeg kjøpte hos Brewshop. Mente jeg hadde sett det på Strømmen, men var ikke i utvalget nå.
 
Sist redigert:

Stikkaren

Norbrygg-medlem
De har hatt Weyermann Barke hos Strømmen tidligere. Pr.nå ser det ut som at det er Brewshop og Petit Agentur som har det inne. Forøvrig min soleklare favoritt til tyske lagerøl.
 

espie

Norbrygg-medlem
Oppdatering - har jo vært litt utålmodig, har bare hatt noen dager på fat enda. Men jeg kjenner noe som har vært en gjenganger i mine lagere - og som jeg på dette punktet er overbevist om er pga humle. Jeg har brukt mest Mittelfruh i bryggene - og jeg syns jeg kjenner krydde ganske tydelig i ettersmaken. Men kan aldri huske å ha smakt dette så tydelige i andre lagere enn mine egne. Syns også at dette ikke har kjent dette så sterkt når jeg har prøvd f.eks. SaaZ. Jeg har brukt 10 min aromatilsetning på neste 1 g/l, og lurer på om det er for mye. Vil egentlig ha mer fokus på malt, men syns den blir litt fraværende.
 
Topp