Hei Forum,
Brygger en sweet stout som i følge oppskrift skal gjære i 4 uker. White lab English ale 002.
Startet på 18 grader i kjøleskap med temp.controller, men siden omgivelses temp. i kjelleren etter hvert ble lavere, 14.7 grader etter ca 2 uker,
så har jeg nå flyttet den opp i romtemperatur. Ca. 22 grader.
Noen som har erfaringer eller synspunkter på hvordan denne temp.økningen vil påvirke smaken på øllet?
Jeg var redd gjæringen skulle stoppe opp helt.
Nå plopper den litt ca hvert 6 - 8 minutt.
Brygger en sweet stout som i følge oppskrift skal gjære i 4 uker. White lab English ale 002.
Startet på 18 grader i kjøleskap med temp.controller, men siden omgivelses temp. i kjelleren etter hvert ble lavere, 14.7 grader etter ca 2 uker,
så har jeg nå flyttet den opp i romtemperatur. Ca. 22 grader.
Noen som har erfaringer eller synspunkter på hvordan denne temp.økningen vil påvirke smaken på øllet?
Jeg var redd gjæringen skulle stoppe opp helt.
Nå plopper den litt ca hvert 6 - 8 minutt.