Gjærnæring

VidarT

Norbrygg-medlem
Kjapt spørsmål:

Hvis jeg tilsetter gjærnæring i starteren, er det da nødvendig å tilsette gjærnæring i vørteren under kok? Eller blir dette smør på flesk?
 
Det vanlige er å bruke det i både starter og kok.

Er det forresten noen som slavisk løser gjærnæringen i vann før de tilsetter den i kokende vørter? (slik det står på pakken)
Jeg slenger det bare tørt oppi og hører et lite "psssssst".
 
Takk for svar, da kjører jeg på med gjærnæring både i starter og vørter. :ilike:

Jeg bruker vanligvis å tilsette gjærnæringen sammen med Irish moss i en skål med kokende vann før jeg tilsetter, men tviler på at det har så mye å si
 
Borgar skrev:
Når skal man bruke gjærnæring og når er det helt unødvendig?

I og med at god gjærbehandling er mellom dei viktigaste faktorane for vellukka brygg, praktiserer eg "føre var" og brukar gjærnæring konsekvent i alle brygg. Eg brukar såpass mykje tid med eit brygg og kostnaden med gjærnæring er såpass minimal, så eg tenkjer ikkje noko meir over det enn som så.
 
Unødvendig og unødvendig... Det er ikke dumt med et lite zinktilskudd for gjæren.
 
har jeg gjærnæring i heimen, så bruker jeg en liten dæsj jeg.
det skader ikke å hjelpe gjæren som skal lage godt øl til oss.
 
Mulig det er unødvendig. Men vi bruker gjærnæring i både starter og Kjele. Løses i litt varmt vann.
Brygge salter, og irish moss er vell heller ikke nødvendig, men vi bruker det og :yes:
 
bruker ingen av delene.
brygge salter var nytt for meg, men irish moss har jeg bare ikke giddet å kjøpe.
 
La meg benytte anledningen til å fraråde alle å tilsette gjærnæring i erlen-meyer kolben når den står med kokende starter på komfyren..... :noway:
Dette prøvde jeg sist da jeg sto i litt andre tanker :bank2:
Jeg påminnes denne vonde opplevelsen den dag i dag, både av kjerringa som hørte meg hyle for første gang, samt skuffer, skap og stekeovn som fremdeles er litt klissete i hengslene :cheeky:
4 liter starter ble til en skumsopp som gikk langt opp i vifta på komfyren... :eek:
Salutt!
 
Jeg bruker alltid gjærnæring i mine startere. Bruker også foam control for å unngå at det koker over. F.eks denne http://www.bryggselv.no/products/defoamer-foam-control-
 
arefsahl skrev:
Jeg bruker alltid gjærnæring i mine startere. Bruker også foam control for å unngå at det koker over. F.eks denne http://www.bryggselv.no/products/defoamer-foam-control-
LasseO skrev:
arefsahl skrev:
Jeg bruker alltid gjærnæring i mine startere. Bruker også foam control for å unngå at det koker over. F.eks denne http://www.bryggselv.no/products/defoamer-foam-control-
  +1
Vidundermiddel!

Jeg lurte på om det er en ting som bør brukes når man bruker tørr gjær ikke når man bruker fersk gjær?
 
Tilbake
Topp