Gentlemen!
Endelig har jeg kunnet ta i bruk den anskaffede Erlenmeyerkolben og magnetrøreren. Riktig så gøy har det vært; men så slår den lunefulle naturen til... Efter flott oppblåsing av smack-pack'en i to dager, forkulturering (?) på magnetrøreren i to nye dager, ble kolben igår satt i kjøleskap for å roe seg ned og "skille seg". Planen var å brygge i helgen (ute, på gassbluss). Med det været som er meldt, er det ikke sikkert at det lar seg gjøre, uten videre. (verken -25 eller snevær frister....) Så er da spørsmålet: hvor lenge kan gjærstarteren stå i kjøleskapet og hvor mye vil den evt tape seg over tid? korrigerende tiltak?
MVH
Morten M
Endelig har jeg kunnet ta i bruk den anskaffede Erlenmeyerkolben og magnetrøreren. Riktig så gøy har det vært; men så slår den lunefulle naturen til... Efter flott oppblåsing av smack-pack'en i to dager, forkulturering (?) på magnetrøreren i to nye dager, ble kolben igår satt i kjøleskap for å roe seg ned og "skille seg". Planen var å brygge i helgen (ute, på gassbluss). Med det været som er meldt, er det ikke sikkert at det lar seg gjøre, uten videre. (verken -25 eller snevær frister....) Så er da spørsmålet: hvor lenge kan gjærstarteren stå i kjøleskapet og hvor mye vil den evt tape seg over tid? korrigerende tiltak?
MVH
Morten M