Finn Berger
Moderator
Jeg har sett på tidligere tråder om dette, og jeg kjenner kalkulatorene, men spør likevel, i håp om at det kan gis et veldig grovt anslag av dere som har lang erfaring:
Forutsetninger: Vasket WLP028 fra en 23 liters batch humlesvak ale på 4,7%. Hadde bare 70% utgjæring, altså i nedre enden av det WLP angir, men gjæret også bare i nedre del av temperaturskalaen (18 grader), så jeg regner med at gjæren er grei. Gjæren kom fra starter, dyrket opp fra et relativt ferskt rør, og det skulle være riktig mengde i følge kalkulator. Ingen omstikking. Ingen usmaker på produktet, som jeg flasket for 4 dager siden.
Spørsmål: Kan jeg ganske enkelt bruke den vaskede gjæren - jeg har fulgt anvisningenene i Foseids video (takk; det er en pedagogisk perle!) - i sin helhet på en dobbel batch (45 liter) porter med en OG som antakelig vil ligge i overkant av 1.070?
Jeg spør slik fordi jeg uansett kjenner meg usikker etter å ha brukt kalkulatorene, dvs. jeg er usikker på om jeg legger inn riktig grunnlag for kalkulasjonene.
Forutsetninger: Vasket WLP028 fra en 23 liters batch humlesvak ale på 4,7%. Hadde bare 70% utgjæring, altså i nedre enden av det WLP angir, men gjæret også bare i nedre del av temperaturskalaen (18 grader), så jeg regner med at gjæren er grei. Gjæren kom fra starter, dyrket opp fra et relativt ferskt rør, og det skulle være riktig mengde i følge kalkulator. Ingen omstikking. Ingen usmaker på produktet, som jeg flasket for 4 dager siden.
Spørsmål: Kan jeg ganske enkelt bruke den vaskede gjæren - jeg har fulgt anvisningenene i Foseids video (takk; det er en pedagogisk perle!) - i sin helhet på en dobbel batch (45 liter) porter med en OG som antakelig vil ligge i overkant av 1.070?
Jeg spør slik fordi jeg uansett kjenner meg usikker etter å ha brukt kalkulatorene, dvs. jeg er usikker på om jeg legger inn riktig grunnlag for kalkulasjonene.