Hei, brygger en apa fra Bryggselv. I stresset glemte jeg å tilsette gjærernæring under de siste 15 min kok. Det kom jeg på først etter at gjær ble tilsatt og satt i gjæringsskap. Er det noen ide å tilsette dette i etterkant?
Hei, brygger en apa fra Bryggselv. I stresset glemte jeg å tilsette gjærernæring under de siste 15 min kok. Det kom jeg på først etter at gjær ble tilsatt og satt i gjæringsskap. Er det noen ide å tilsette dette i etterkant?
Det har lite å si. Man kan brygge helt fint øl uten næring. Hvis du gjenbruker gjær, eller brygger cider, er det viktigere. Ny gjær i vørter greier seg fint.
Bruker du tørrgjær har den det den trenger, og du trenger strengt tatt ikke styre med næring og okygenering/lufting.
Det har lite å si. Man kan brygge helt fint øl uten næring. Hvis du gjenbruker gjær, eller brygger cider, er det viktigere. Ny gjær i vørter greier seg fint.
Bruker du tørrgjær har den det den trenger, og du trenger strengt tatt ikke styre med næring og okygenering/lufting.
Np. Den blir nok fin
Det kanskje viktigste er å være tålmodig, la den få noen dager på seg etter at det har sluttet å ploppe i gjærlåsen, så gjæren får ryddet opp etter seg.
Np. Den blir nok fin
Det kanskje viktigste er å være tålmodig, la den få noen dager på seg etter at det har sluttet å ploppe i gjærlåsen, så gjæren får ryddet opp etter seg.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.