glemte humle på 0 minutter.

Jepp det oppdaget vi når vi er i ferd med å tappe over i gjæringsbøtta.
Hva gjør vi.
Må uansett tilsette litt kokt vann for å kompensere for litt for høy avdamping og høy OG.
1. Tilsette humla i det kokte vannet og kjøle det litt ned før jeg tilsetter det i gjæringsbøtta.
2. Bare tilsette humla rett før vi hiver oppi gjæren?
3. Tømmer ut alt :p
 
Kan legge til at det er en bitter som brygges. så hverken OG eller hunlemengder er høye. Men ja det er absolutt et godt alternativ.
 
Jeg gjorde samme tabbe på siste brygg. Har i stedet økt humlemengden med 10% og tørrhumlet etter stormgjæringen. I følge Noonan går du vel bare glipp av vel 4% bitterhet ved tørrhumling i stedet for 0 min/whirlpool.
 
Blåser liv i denne for å unngå å lage en ny post med samme navn..

Jeg preppet 25 liter blonde ale i helgen (BIAB). Kjølte ned vørter, tilsatte gjær og ristet dunken før jeg kom på at jeg hadde glemt å tilsette humle ved kokslutt (0 min). Fikk en slags panikk, så istedet for å sjekke dette eksellente forumet, tilsatte jeg all humlen (3x33gram, saaz, bobek,cascade) rett i gjæringskaret. Nå stormgjærer det og det lukter godt, men..

Er det håp for dette brygget? :)
 
Jepp det vert øl av dette. Du har berre tørrhumling litt tidlig i prosessen

Sent fra min SM-A300FU via Tapatalk
 
Tilbake
Topp