1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Glemte tørrhumling

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Pillik, 15 Apr 2016.

  1. Pillik

    Pillik
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    god kveld!
    Har brygget en red ale som jeg glemte å tørrhumle. Bare for å prøve tilsatte jeg noen humlepelets i 3 flasker, og åpnet dei etter 5 dager, og silte vekk humlen, og flasket og karbonerte igjen.
    Dei 3 flaskene smakte veldig bra, men resten er veldig smakløst.
    Mitt spørsmål er da, er de mulig å tømme alle flaskene i kar, og tilsette humle, for så å flaske, og karbonere igjen? De vart tørrhumlet med citra pellets.
     
  2. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Det er mulig. Men det ølet blir ikke bra. Du kommer mest sannsynligvis til å oksidere det. Det kommer til å være veldig lite holdbart. Jeg ville dumpet ølet eller lært meg å sette pris på øl uten humlearoma. :)
     
    rodfjell og Pillik liker dette.
  3. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    du kan prøve å helle alle flaskene over i en ny dunk, tilsette brett, tørrhumle og flaske på nytt
     
    Einar Michelsen, Naxi og Pillik liker dette.
  4. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hahaha.
     
  5. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    funket for meg på en Imp. Stout som ikke vil nå FG
    tilsatte kandis og high gravity yeast
    nådde tilslutt 1.000 og 16%
    tømte ut et år senere
     
    msevland liker dette.
  6. T.Wickstrøm

    T.Wickstrøm
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Grimstad
    Det er litt sent å gjøre noe med det nå
    Men det finnes humle olje som du kan tilsette samtidig som sukker ved karbonisering hos olbrygging.No

    Sent fra min C6833 via Tapatalk
     
    Pillik liker dette.
  7. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Har gjort denne tabben selv flere ganger. Beste løsning jeg har funnet er å blande øllen med en annen sterkt humlet øl. I glasset altså.
     
    Pillik og Per Buer liker dette.
  8. RETBergen

    RETBergen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg og bryggekompissen lager faktisk en sterkt humlet Pale Ale ca hver 4 måned som brukes som et rent blandingsprodukt. Kjekt når vi serverer øl i mugger, og kan regulere bitterheten/aroma. Artig å blande øl og da.
    Gjerne 500g humle på 25l.
     

Del denne siden