Glemte tørrhumling

god kveld!
Har brygget en red ale som jeg glemte å tørrhumle. Bare for å prøve tilsatte jeg noen humlepelets i 3 flasker, og åpnet dei etter 5 dager, og silte vekk humlen, og flasket og karbonerte igjen.
Dei 3 flaskene smakte veldig bra, men resten er veldig smakløst.
Mitt spørsmål er da, er de mulig å tømme alle flaskene i kar, og tilsette humle, for så å flaske, og karbonere igjen? De vart tørrhumlet med citra pellets.
 
Det er mulig. Men det ølet blir ikke bra. Du kommer mest sannsynligvis til å oksidere det. Det kommer til å være veldig lite holdbart. Jeg ville dumpet ølet eller lært meg å sette pris på øl uten humlearoma. :)
 
funket for meg på en Imp. Stout som ikke vil nå FG
tilsatte kandis og high gravity yeast
nådde tilslutt 1.000 og 16%
tømte ut et år senere
 
Det er litt sent å gjøre noe med det nå
Men det finnes humle olje som du kan tilsette samtidig som sukker ved karbonisering hos olbrygging.No

Sent fra min C6833 via Tapatalk
 
Jeg og bryggekompissen lager faktisk en sterkt humlet Pale Ale ca hver 4 måned som brukes som et rent blandingsprodukt. Kjekt når vi serverer øl i mugger, og kan regulere bitterheten/aroma. Artig å blande øl og da.
Gjerne 500g humle på 25l.
 
Tilbake
Topp