1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

God ingefærøl oppskrift?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av frevev, 17 Des 2015.

  1. frevev

    frevev
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Da har mann prøvd seg på ingefærøl for første gang.

    Her trengs det råd for å få utarbeidet en god oppskrift!

    Fulgte denne oppskriften, litt kopiert / justert selv.

    Batch: 55ltr til gjæring
    Mål OG: 1.047
    FG: 1.016

    Fikk FG 1.007 (sukker, din jævel!!)


    4,5kg sukker
    1.5kg brunsukker
    1.3kg special B
    2.5kg sitron
    2kg lime
    4,5dl limesaft
    Ca 1ltr sitronsaft
    1.5kg ingefær kuttet fint.
    Zest fra 20 sitroner og 20 lime

    Mesket malten i 30 min, 70 grader
    Fjernet, startet kok.

    Koketid 60min
    Tilsetter alt av sukker ved kokestart + humle(50g cascade) og rundt 0.5kg ingefær.

    10min tilsettes lime/sitron saft og 0.5kg ingefær.

    Gjæret på 19grader med s04.
    Sistw 0.5kg ingefær tilsatt etter endt stormgjæring.

    Resultat: veldig tørt og surt. Savner mye mye mer sødme, zest var veldig unødvendig, søt appelsin zest hadde vært mye bedre.

    Trenger hjelp, her ønskes en mer brusaktig ingefærøl som ginger joe eller i den rettningen, hvordan kan jeg få opp sødmen vesentlig uten å være redd for at alt skal gjære ut totalt? Bør være uavhengig av fat/flaske bruk. :)

    Trenger kanskje å bruke noe ekstra søtning? Laktose er uaktuelt, har prøvd men blir ikke enig i at det smaker godt som søtning, merkelig å jobbe med og.

    Finns det andre kunstige eller iallefall ikke forgjærbare søtningsmidler å bruke? Evt fjern all sukker og bruk kunn malt og mesk med høy temp og bruke gjær med veldig lav utgjæring?

    Her trengs det råd for å få utarbeidet en god oppskrift! :rolleyes:
     
    #1 frevev, 17 Des 2015
    Sist redigert: 17 Des 2015
  2. julius

    julius
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kristiansund
  3. frevev

    frevev
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
  4. BjarteM

    BjarteM
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Brygget denne i fjor. Synes den ble frisk og god. ee751929f59ff3f68d8933a94ac7124a.png
     
    frevev liker dette.
  5. stvervaag

    stvervaag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
  6. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    #6 Einar Michelsen, 17 Jan 2016
    Sist redigert: 17 Jan 2016
  7. stvervaag

    stvervaag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
  8. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    1,2 kg.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  9. stvervaag

    stvervaag
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Bakke Brygg sin oppskrift sier 25 g (mildt) til 160 g (veldig kraftig) da lurer jeg på hvorfor det er slik enorm forskjell på mengden ingefær mellom de forskjellige oppskriftene.
     
  10. Mhetling

    Mhetling
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
  11. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg har kun smakt originalen til min egen. Smaker som en lys ale, snert av chili (trolig fra skallet på ingefæren), tydelig smak av ingefær og sitron. Rusbrusaktig. Lett maltsmak, middels sødme, ingen lukt eller smak av humle. God munnfølelse.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Mhetling og cjohansen liker dette.
  12. Mhetling

    Mhetling
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Hvordan ble sitronene tilsatt?
     
  13. Mhetling

    Mhetling
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Og hva med honningen? Vanlig honning? Honningmalt?
     
  14. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Vanlig honning.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  15. Eltaco1

    Eltaco1
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bruker man ferdigskrellett hel ingefær, eller kuttes den opp?
     
  16. Mhetling

    Mhetling
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Når tilsettes den? Honningen altså. Valgte å raspe sitronskallet og ha det i humlepose, samt å ta med saften av 5 sitroner(20 liter)


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Einar Michelsen liker dette.
  17. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Rett før nedkjøling.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
  18. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg brukte den med skall. Kuttet i biter og kjørte i stavmikser med litt vann, før jeg la det hele i humleposer


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Eltaco1 liker dette.
  19. Endred

    Endred
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Hvor ble det av oppskriften @Einar Michelsen ? Linken fungerer ikke og din beskrivelse hørtes god ut:)
     
  20. Einar Michelsen

    Einar Michelsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    BeerCalc har flyttet fra Handbryg.dk til

    https://beercalc.org

    Søk etter: #77 Ginger, eller meg som brygger.




    Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
     

Del denne siden