1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Gøy med gjær, hva kan fermenteres?

En tråd i 'Testforum' startet av Christian 86, 13 Apr 2015.

?

Hva uten om det vanlige er best å lage alkoholholdig drikke av?

  1. Jordbær

    1 stemme(r)
    5,3%
  2. Bringbær

    10 stemme(r)
    52,6%
  3. Fersken

    1 stemme(r)
    5,3%
  4. Husholdningssaft

    4 stemme(r)
    21,1%
  5. Hvetemel

    3 stemme(r)
    15,8%
  1. Christian 86

    Christian 86
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Hei

    Er litt på nysgjerrig på hva som kan fermenteres. Alt med sukker kan jo i teorien fermenters, men blir det noe godt? Har noe cider jeg lager av billige råvarer stående. Men prøver å utvide horisontene. Følte meg litt gal når jeg kommer hjem med fersken på boks, firstprice jordbærsyltetøy og husholdningssaft med hensikt å fermentere det :p.

    Setter 1.5 liter med hver av dem. Jeg kommer til å bruke Lavin EC- 1118 gjær og har i fermax gjærnæring. OG blander jeg til å lande på rundt 1.06. Jordbærsyltetøy og fersken kjører jeg i blenderen først.

    Noen andre som har noen gøy alle prosjekter på gang?
     
  2. Christian 86

    Christian 86
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Takk for linker du...

    Var kanskje ikke så mye annerledes topic jeg har her, men hadde ikke lactofermentering eller crossoverøl i tankene...
    Sauerkrauten har allrede stått en stund å godtgjør seg i kjølesapet (Egentlig ingen stor fan, men må jo prøve), og crossover øl tenkte jeg å spare til bærsesongen til høsten.

    Jeg tenkte mer på fermentering (Med gjær) av div matvarer til alkoholholdig drikke. Er kanskje allerede en tråd på det og... :p
     
  3. TorsteinO

    TorsteinO
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Nesodden
    Sa ikke jokke at "alt kan fermenteres"...? ;) (spørsmålet er vel bare om det blir godt...)
     
  4. Håvard Skjevling

    Håvard Skjevling
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Kongsberg
    Finnes forskjellige fisketyper som egner seg til sånt, uten at jeg husker hvilke...
     
  5. Håkon

    Håkon
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Kongsberg
    Spekepølser, te, agurker, rødbeter..
     
  6. Christian 86

    Christian 86
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Alt i blenderen ? + gjærnæring og sukker for å få opp OG'n litt? Sette den ut over natten for villgjær? Litt tørrhumle? kommer på polet etterhvert den der :p

    Noen må prøve ...
     
  7. klone

    klone
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Djevel øya
    Gjærer for tiden 2 liter bjørkesevje meg 2,5 g US-05.
     
  8. FrankD

    FrankD
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Magnetrørepinner, luftestein, gjærlås, unbraconøkkel. Og så har jeg mesket en vaskesvamp som hadde gjemt seg under falskbunnen. Og gjæret 15 kg makrell som lå i frysedelen av kombiskapet. Fant ut at jeg skulle gjære en ale, og glemte fisken.
     
    ØyvindO, Lyse, Finn Berger og 3 andre liker dette.
  9. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jeg tror islendingene spiser gjærede værtestikler og gjæret håkjerring.
     
  10. DenNøgneRøv

    DenNøgneRøv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Flekkerøy
    Hva med Coca Cola? Det er noe jeg kunne tenke meg å prøvve!
     
    Jan H. Martin og TrondB liker dette.
  11. TrondB

    TrondB
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    DET høres veldig interessant ut! Må jo gå greit å hive noen liter cola og gjær i en gjæringsbøtte, la det stå i noen uker, og så hive det på fat for å karbonere det igjen.
     
  12. Strandberg

    Strandberg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    http://www.stedji.com/hvalur-1-2.html

    "Hvalur 2 Þorraöl Steðja is an ale we brew for the season of Þorri. What makes this beer special is that, it´s ingredients is Pure icelandic water, malted barley, hops and sheep shit-smoked whale balls. Icelanders have used this method of smoking for centuries, so we choosed to handle the whale balls the same way before we use it in the brew. Because a lack of trees in Iceland, we use dry sheep shit to smoke. This gives the beer an excellent smoke tast, a smoke tast you havn´t tryed out before... The balls also gives its flavour to the beer......"

    Dom bruker i alle fall reint vann!
     
  13. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Svarstad
    Jeg har vært på Þorrablot og således vært igjennom det du nevner og mere til. Alt skylt ned med Svartadauðir. Har lite med sivilisert mat å gjøre spør du meg. ;) Tvi!
     
    SundbØL og Strandberg liker dette.
  14. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Jepp -har smakt testiklene. Sjøl uten tanken på hva det var jeg spiste, ville det vært ille:eek:. Ølet som Strandberg trekker fram ville neppe gjort det noe bedre!
     
  15. NilsOF

    NilsOF
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg gjærer utedassen;
    Når sommertempen øker på så er det alt annet en godlukt som kommer fra stampen.

    Løsningen er å sette en "starter" med aggresiv gjærtype.
    Lunket vann i enoghalvliters brusflaske, halv pose med turbogjær, la stå litt før man rister som faen for å få inn oksygen. Topper opp flaska til slutt med ca halv desiliter med sukker.

    Det sier omtrent poff i stampen og lukten er borte på en time :-D
     
    Bjørn Petter, LasseO og Frode Granli liker dette.
  16. Jan H. Martin

    Jan H. Martin
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Sande/Drammen
    Hva med å fermentere Juletreet etter bruk?
    Vinmonopolet hadde noen Juletrær fra sagbruks-foreningen i Halden 1991 liggende på fat, og i 1998 ble dette akevitt.
    Jo det er helt sant, polet solgte også planke-sprit (sulphite) under og etter krigen ja langt ut på 70 tallet var spriten laget av Juletrær.
    Så nå bør dere tenke dere om to ganger før Juletreet havner i peisen. :)
     
  17. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Ikke akkurat gjær, men jeg har nylig slått meg på å produsere familiens yoghurt-forbruk.
     
    Per Buer liker dette.
  18. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da har jeg også laget meg halvannen liter yoghurt. Melk, en dash biola, en kapsel probiotisk lactobacillus oppi et glass og i speidelen på 42grader over natten. Ble knallbra. :)
     
    DenNøgneRøv og cjohansen liker dette.
  19. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem

Del denne siden