n5k
Norbrygg-medlem
Heisan!
Vi skal i gang med vårt første brygg på søndag. Har kjøpt inn Bryggselv sitt BIAB-kit (36L), et par gjæringsbøtter, og diverse annet. Første brygg ut blir "American IPA"-settet til Bryggselv.
Jeg har lest gjennom oppskriften, og sett en haug med videoer på Youtube, men jeg lurer fremdeles på en ting:
I oppskriften står det "Start med 25 liter vann på 67 grader. Når man tilsetter malten vil temperaturen synke til ca. 65 grader. Målet er et kokevolum på ca. 28 liter." og "Anslagsvis kan du skylle med ca. 10 liter vann på 79 grader".
Dette trenger jeg å ha inn med teskje. Dette "kokevolumet" - det regner jeg med er mengden jeg skal ha før jeg koker opp? Vil det da si at jeg varmer opp 25 liter - mesker - løfter ut mesken, og skyller til jeg ender opp på ca. 28 liter? Og så går jeg i gang med kokingen?
Vi skal i gang med vårt første brygg på søndag. Har kjøpt inn Bryggselv sitt BIAB-kit (36L), et par gjæringsbøtter, og diverse annet. Første brygg ut blir "American IPA"-settet til Bryggselv.
Jeg har lest gjennom oppskriften, og sett en haug med videoer på Youtube, men jeg lurer fremdeles på en ting:
I oppskriften står det "Start med 25 liter vann på 67 grader. Når man tilsetter malten vil temperaturen synke til ca. 65 grader. Målet er et kokevolum på ca. 28 liter." og "Anslagsvis kan du skylle med ca. 10 liter vann på 79 grader".
Dette trenger jeg å ha inn med teskje. Dette "kokevolumet" - det regner jeg med er mengden jeg skal ha før jeg koker opp? Vil det da si at jeg varmer opp 25 liter - mesker - løfter ut mesken, og skyller til jeg ender opp på ca. 28 liter? Og så går jeg i gang med kokingen?