Gressmak av øl

Hei

I går kveld tappet jeg i underkant av 60 liter Belgisk Blonde og 40 liter Kölsch fra fat og over på flaske. Øllet er bryllupsøl, så skuffelsen var selvsagt stor når jeg smakte på øllet. Begge har en kraftig smak av nyslått gress. Det var et hint av gressmaken etter endt gjæring i Belgisk Blond, men ikke i Kölsch'en. Etter nøye gjennomgang av bryggelogg og litt googling har jeg fundet ut at det må skyldes dårlig malt. Pilsnermalt fra samme sekk ble brukt som basemalt i begge bryggene, og det jeg kan lese meg til er at gressmasken kan komme fra bakterier og mugg, som igjen er et resultat av dårlig lagring av maltet.

Er det noen som vet om jeg har en mulighet for å redde øllet? eller er det bare å kaste det i vasken først som sist?

Jeg smakte ikke på maltet før jeg brygget, men jeg luktet på det og reagerte ikke på noen fremmede eller uventede lukter. Hva kan jeg gjøre for å unngå dette i fremtiden?

Til sist: det går jo ikke å ha et bryllup uten øl, så jeg må nok krype til korset og kjøpe noe, men hva? Jeg tar gjerne i mot anbefallinger på både Kölsch og Belgisk Blonde, helst butikkøl...
 
Når er bryllupet? Det går å brygge rimelig raskt om du må.. neste helg blir vel i overkant, men helga etter burde gå.

--
 
Har opplevd gressmak på øl hvor det har blitt brukt mye lav-alfasyre humle (Zaaz) til bittring. Har løst dette ved å bruke litt sterkere humletyper.
 
Har opplevd gressmak på øl hvor det har blitt brukt mye lav-alfasyre humle (Zaaz) til bittring. Har løst dette ved å bruke litt sterkere humletyper.

Jeg har brygget blonden før uten dette problemet og oppskriften er hentet fra Sundbytunet. Det var ikke nødvendig å justere humlemengden for lav alfasyre heller. Se oppskrift og logg under.

Har du oppskriftene du brukte?

Det skal sies at både pilsnermalten og hvetemalten i begge bryggene er hentet fra samme pose.
 

Vedlegg

  • #5 - Belgisk Blonde.pdf
    41,1 KB · Sett: 23
  • #6 - Andrime Kölsch.pdf
    41,1 KB · Sett: 9
Jeg har opplevd gressmak på øl ved tørrhumling på lave temperaturer. Har også opplevd gressmak når vi tørrhumlet i over en uke.
 
Tilbake
Topp