grumsete øl på corni.fat

Har satt øl og cider på fat, alt ble grumsete og flatt ingen kulsyre, enda jeg hadde satt fatene på 1bar med co2 på 4 grader i kjøleskapet i ei uke+.
Prøvde på nytt med et nytt øl, den cerveza ølen fra Europris. Satte 18.5 liter på fat denne gangen med 200 gram med sukker for og se om det hjalp noe, det ble litt mere co2 i fat men ikke så mye. men ble helt uklart, da hadde det stått i 5 uker på fat. hadde satt 3 flasker med det samme ølet, (som det ikke ble plass til i fat). de ble perfekte og klare, men ikke det på fat?!?!?!?! noen som har ide på hva det kan være galt?
icon_question.gif
icon_question.gif
icon_question.gif

Har til og med filtrert med 1 micro men funka ikke. filteret ville ikke sitte slik at det ble tett, kom bare skum ut fra den andre siden av filterhuset som gikk i fatet.
Har lest om gelatin skal prøve med det.
gir snart opp alt sammen, litt surt atter alt investeringa i fat systemet....
Har satt et nytt øl fra Europris (lager øl) satte det med sukker og i 15- 17 grader i kjelleren. har stått der i ei uke, tenkte og sette fatet i kjøleskapet under baren og der sksl det stå til den 22 nov. skal teste om det er nok med co2 og om det er klart..hvis ikke så skal jeg prøve det med gelatin og sette 2,5 bar med co2 i den siste uka.

noen som har gode råd, så bli jeg gla.. :)
 
Brukte du både tvangskarbonering og sukker i fatet?

Hvis du bruker sukker i fatet, så trakter fatet som en gigantisk flaske. Altså sett det varmt og la det karbonere naturlig.

Tvangskarbonerer du med co2 så er kjøleskap og trykk riktig.

Hvis gjæren ikke spiste opp sukkeret siden fatet stod kaldt så forklarer vel det "grumset".
 
Om du har tilsatt sukker på fat vil du få endel bunnfall ja. Om du har brukt gjæren som følger med settet så pleier disse også å være lite flokkulerende og en kombinasjon av disse vil nok gi deg uklart øl. det lureste å gjøre når du bruker fat er å tvangskarbonere med co2 fremfor å bruke sukker for å redusere bunnfallet.
 
Brukte du både tvangskarbonering og sukker i fatet?

Hvis du bruker sukker i fatet, så trakter fatet som en gigantisk flaske. Altså sett det varmt og la det karbonere naturlig.

Tvangskarbonerer du med co2 så er kjøleskap og trykk riktig.

Hvis gjæren ikke spiste opp sukkeret siden fatet stod kaldt så forklarer vel det "grumset".
nei satte på med 200 gram sukker, og ikke tvangskarbonerte det. men jeg var kanskje litt for rask og sette det i kjøleskapet... lar det stå lenger varmt denne gangen..
 
Tilbake
Topp