Halv fullt fat og lagring

Børre Aursnes

Norbrygg-medlem
Er det noen betenkligheter med å la Cornelius fat være halvfull når de settes til lagring for å vente på plass ved tappekrana? Jeg får ikke inn 19L fat i kjøleskapet. Bruker 12L pluss flasker. jeg liker å ha noen flasker, men vil også ha to fat, Vurderr å kjøpe 12 eller 9L. De koster det samme og 12L er mer praktisk, men fat 2 fra batchen vil neppe ha mer enn 7-9L. Er det dumt? Bør jeg la fat 2 være 9L og tilnermet fullt mens det lagres? Eller gjør det ingen ting om headspace blir veldig stort?
 

msevland

Sentralstyre
Dette avhenger av om det er O2 (luft) fritt, eller om det er luft i headspace.
Jo mer headspace, jo mer O2 vil finnes der. Jo mer O2, jo raskere oksidering.
Avhengig av bryggeoppsettet ditt, bør du ha Corny-tank som er litt mindre enn batch - med mindre du har mange fat.
Da vil du alltid ha fulle fat, og litt på flaske.
Du kan også fylle fra ett fat og over på et fat som er O2-fritt.
Dette beskrev jeg grundig her
https://forum.norbrygg.no/threads/tapping-pa-fat-i-flere-omganger.34075/#post-360127
 

Børre Aursnes

Norbrygg-medlem
Takk. Det var igrunnen den tråden jeg leitet etter[emoji4]
Det slo meg også at, dersom lagringen ikke er for lang så kan det vel gå geit å bruke det halvfulle først siden det fulle jo vil tåle å stå en stund.

Sent fra min SM-N950F via Tapatalk
 
Topp