Hansa IPA klone ish

Stian

 
Hei! Fant en oppskrift som jeg oversatte og skulle være en Hansa IPA klone. Ser dette OK ut, eller er jeg helt på jordet? Ikke så nøye om den er lik en Hansa IPA, bare råvarene passer sammen og kan bli en god øl. Takker for svarScreenshot_20200809_224929.jpg
 
Hvorfor skal du gjære US-05 med trykk?

Jeg gjorde det for så vidt selv for kort tid siden, men det var fordi jeg ikke hadde plass i gjæringskammeret og lot den stå i (litt for høy) romtemperatur. Men bare 0,2-0,5 bars trykk for å holde gjæren "i sjakk" med trykk istedenfor temperatur.

Hvis du har temperaturkontroll, ville jeg ikke satt på særlig med trykk.
 
...litt referanse. [emoji4]
0c164804ccf952b218c283ac6ee2d426.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Us-05 tror jeg er den siste gjæren jeg ville gjæret under trykk. Den gir en fin lett fruktig i de rette ølene. Hvis man ikke vil ha den så bruk en annen gjær eller brygg noe annet, mye lettere.
 
Min erfaring med US-05 er at den ikke egner seg spesielt godt til gjæring under trykk, men hold den under 10 psi (0,7 bar) så funker den greit.
 
Tilbake
Topp