Bare lurer på det. Renslighet er alt, som vi alle vet. Men tross det der, har brygget min andel med 'bakterie-øl', og lurer på om det faktiskt stemmer at man ikke kan brygge øl (med humle) med uheldige toksiner?
Mange har vel opplevd uheldig sopp/mugg-vekst i øl-flaskene grunnet dårlig desinfisering, ditto øl med bakterie-infeksjon. Ditto her. Det skjer vel når man ikke jobber i laboratoriet. Men jeg tenker på de gamle Charlie Papazian bokene, der det sto ikke bare (Relax! Have a homebrew!) men at homebrew var fullstendig 'safe', og farlig bakterie osv ikke kunne vokse i øl. Nå begynner jeg å lure på det der noe. Hvis sopp og mugg kan vokse innenfor ølflaskene når de er ferdigtappet, er vel en del sopp/gjær/bakterie typer osv som produserer uheldig toksiner? (toxins...norsk er ikke morsmålet vettu! gidder ikke slå opp)..
Some microbiologists out there want to chime in?
Just a thought
Mange har vel opplevd uheldig sopp/mugg-vekst i øl-flaskene grunnet dårlig desinfisering, ditto øl med bakterie-infeksjon. Ditto her. Det skjer vel når man ikke jobber i laboratoriet. Men jeg tenker på de gamle Charlie Papazian bokene, der det sto ikke bare (Relax! Have a homebrew!) men at homebrew var fullstendig 'safe', og farlig bakterie osv ikke kunne vokse i øl. Nå begynner jeg å lure på det der noe. Hvis sopp og mugg kan vokse innenfor ølflaskene når de er ferdigtappet, er vel en del sopp/gjær/bakterie typer osv som produserer uheldig toksiner? (toxins...norsk er ikke morsmålet vettu! gidder ikke slå opp)..
Some microbiologists out there want to chime in?
Just a thought