1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Har noen 7 Fjell Bergen! klone/oppskrift?

En tråd i 'Oppskrifter generelt' startet av Dansken, 1 Des 2018.

  1. Dansken

    Dansken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Har for sjeldent mulighet å ta en sånn på Flesland dessverre, og søkeordene mine strekker ikke til for å finne noe som likner..
    Har det blitt publisert noen oppskrift her som kan brukes så jeg slipper å kjøpe flybillet hver gang jeg har lyst på denne?
     
  2. Ole Mørkved

    Ole Mørkved
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Det er vel en QR-kode på flasken/boksen, den kan du skanne.
     
  3. RealGone

    RealGone
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Hordaland
  4. Dansken

    Dansken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Dette er kun på tapp, såvidt jeg vet også kun på Flesland, prøvde å lage link men fikk kun 404. Ikke sikkert det er noen offisiell resept siden de sier det lun brygges til de
     
  5. trulsnilsen

    trulsnilsen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Horten
    Denna?
    http://www.7fjellbryggeri.com/brewour7sorterchristmasale/




    7 FJELL – 7 SORTER CHRISTMAS ALE
    OG: 16,5 °P (1.068)

    FG: 4.8 °P (1.019)

    IBU: 36 (Noonan)

    Malts:

    71.7 % Best pale malt, 6 EBC

    9 % Best Münchner malt, 25 EBC

    4,5 % Thomas Fawcett amber malt, 100 EBC

    4,5 % Thomas Fawcett pale crystal malt, 75 EBC

    4,5 % Best dark caramel malt 120 EBC

    4,5 % Thomas Fawcett dark crystal malt, 300 EBC

    1,4 % Weyermann Carafa Special 1, 900 EBC

    Hops:

    Horizon to hit target IBU @ 60 min.

    0.67 g/l Fuggles @ 15 min.

    0.45 g/l Cascade @ 15 min.

    0,67 g/l Fuggles @ whirlpool

    0,45 g/l Cascade @ whirlpool

    Yeast:

    White Labs WLP007, fresh slurry

    Mash:

    62 °C, 20 min.

    66 °C, 20 min.

    77 °C, 5 min.

    Boil:

    90 min.

    Fermentation:

    18-20 °C for 10-14 days.

    Contains gluten

    GahrSmith > BeerSmith

    Questions?

    gahr@7fjellbryggeri.com

    Bruk av alkohol kan gi ulike skadevirkninger. Utfyllende informasjon finner du her.
     
  6. Dansken

    Dansken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Syns i første omgang denne har alt for lav IBU til å være nær. Og dessverre litt for sent å brygge denne til jul i år
     
  7. Oddvar Demmo

    Oddvar Demmo
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    men god er den
     
  8. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kan det være at det er en svakere versjon av gateway ipa? Mener å huske at jeg fikk litt same vibbene av den.. (uten å teste side om side)
     
  9. Dansken

    Dansken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Kanskje ikke så dumt å lage en batch av den nei...høres frisk ut:) takk;)
     
  10. Dansken

    Dansken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Da har jeg fått oppskriften av Gahr, tusen takk:) liker sånt;)
     
    Rune Kallhovd og erikraude liker dette.
  11. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Å hvordan ser den ut? :)
     
  12. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Aaaah, er vel navnet på baren det??
     
  13. Dansken

    Dansken
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Ja, tenkte jo ikke på å søke på det..

    Men når jeg legger oppskriften inn i BeerSmith får jeg ikke IBU til å bli 24.. vet det blir forskjell fra storproduksjon til vårt Lotte anlegg men bør jeg da bare legge inn litt bitterhumle i oppstart kok, eller kjøre mer aroma?
     
  14. Botnen

    Botnen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

  15. YngveKL

    YngveKL
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ofte har vel Gahr brukt Noonan istedet for Tinseth, uten at jeg vet om det utgjør så mye... :)
     
  16. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Jeg har kjølt ned til litt over 80, og så latt den stå der i 10 -20 minutter. Det gir godt med bitterhet etter min erfaring. Jeg tør ikke gjette på noen IBU-verdi - det er uansett fryktelig lite eksakte beregninger vi kan gjøre av den verdien - men 24 IBU er jo ganske snilt, som en norsk pils, og jeg vil tro at 10 minutter vil greie seg.

    Da forutsetter jeg, for ordens skyld, at humla tilsettes når det er igjen 5 minutter av koketida.
     
    #17 Finn Berger, 11 Des 2018 kl 07:51
    Sist redigert: 11 Des 2018 kl 07:58

Del denne siden