Hefeweissen, men med en twist av...

Trenger innspill på om dette er en god idé eller ikke .

Leker litt med en oppskrift på en hefeweissen, eller, egentlig ikke helt.

Oppskrift sålangt:

Pilsnermalt/hvetemalt 50/50
5kg på 25l.
Forventet OG 1050

Ferskrevet appelsinskall (omlag 100g)
4g korianderfrø

Leker litt med ideen om å ikke bittre med typiske tyske humler, men kanskje heller bitre på sent tidspunkt, med citra.

Citra med sin litt sitrus/fruktige aroma, kan det funke i en hveteøl?

Bitre til 20-30IBU på 15 eller 20min.

Gjæres på omlag 18-19 grader med wlp300.

Innspill ønskes, eventuelle erfaringer med hefeweissen og wit generelt også.

Bryggedag på søndag, om alt går som det skal :)

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Er vel en blanding av wit, weiss og amerikansk hveteøl...?
Satte nettopp en weiss med M20 fra MJ som ga et ganske citruspreget resultat. Artig, men det var ikke helt det jeg skjøt etter...
 
Tenker dette som sommerøl. Selv er jeg egentlig mest glad i humledrevet øl.

Finnes det gode eksempler på en weiss/IPA. Da med ipa-humlekarakter og hveteølets malt/gjærprofil?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Banan og sitrus? Fruktcocktail? :p

OG: 1.055
IBU: 55

Hvit IPA funker bra dog hvis du vil blande stiler:
Pilsner 40%
Hvetemalt 40%
Flaket hvete 15-17%
Sukker 3-5%

Melkesyre (5-6ml på 25l)

Bitterhumle på 60 min til 40ish IBU (CTZ f.eks)
5g knuste korianderfrø på 5min
10-15g curacao bitter appelsinskall på 5min
60-80g miks av Citra, Amarillo og Centennial i whirlpool (hold i 20min)

WLP400 eller WLP530
 
Banan og sitrus? Fruktcocktail? [emoji14]

OG: 1.055
IBU: 55

Hvit IPA funker bra dog hvis du vil blande stiler:
Pilsner 40%
Hvetemalt 40%
Flaket hvete 15-17%
Sukker 3-5%

Melkesyre (5-6ml på 25l)

Bitterhumle på 60 min til 40ish IBU (CTZ f.eks)
5g knuste korianderfrø på 5min
10-15g curacao bitter appelsinskall på 5min
60-80g miks av Citra, Amarillo og Centennial i whirlpool (hold i 20min)

WLP400 eller WLP530
Tipper det blir en lett modifisert versjon av denne. Wlp300 (da denne allerede er satt starter på) mulig jeg dropper 60min-humla og heller kjører litt hardere på 30min.

Blir mitt første brygg som ikke er basert på ølsett fra bryggebutikk, og 2. Brygg med fersk gjær



Sent from my SM-G935F using Tapatalk
 
Drakk en weissbier med IPA-humling i Berlin nylig (Lemke Hopfenweisse). Det var godt - men egentlig er både weissbier og IPA bedre.
 
Tilbake
Topp