1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hefeweizen, med en vri

En tråd i 'Brygging' startet av bjartenataas, 19 Aug 2016.

  1. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Siden det er bryggekonkurranse på Bjorleik, for enten wit eller hefe, tenkte jeg å prøve meg på sistnevnte, som jeg egentlig ikke er en stor fan av. Har aldri laget det før.

    Så kom jeg over en blogg av en bayersk fyr som også er med i German Brewing-forumet, og som brygger kommersielt i Manchester. Litt spesiell meskemetode. I ettertid har han sluttet med dekoksjonsbiten, pga oksygentilførselen som skjer, så tenkte å følge et opplegg som vist i bildet, på 10 liter Speidel.

    Noen som har prøvd noe lignende?

    https://edelstoffquest.wordpress.com/2014/04/10/a-strange-kind-of-mash-technique/
    https://edelstoffquest.wordpress.com/2014/08/28/fermenting-wheat-beers-and-other-ales/

    [​IMG]
    [​IMG]


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Noget Undergjæret liker dette.
  2. Petter F

    Petter F
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
  3. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Ref. den tråden, er det noen som har prøvde det hubba bubba trikset for mere banan?

    P?S er det bare hos meg forumet er treigt idag?
     
  4. cjohansen

    cjohansen
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oppegård
    Jeg mesket en Saison på dette viset i helga. Den er omtrent utgjæret og ser ut til å bli rimelig esterrific :)
     
  5. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
  6. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    cjohansen liker dette.
  7. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Var sikkert tomt for druer,
    @ cjohansen
     
  8. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Det steget for 45 er jo litt høyt for et maltase-steg? Jeg regner med at det er derfor han har det meskeregimet, for maltase.
     
  9. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
    Klappe ro fluer i en smekk :ilike:
     
  10. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

  11. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
  12. Miguel

    Miguel
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Hamar
    Maltase liker seg rundt 35-40, mens ferulsyre får man nærmere 45. Nesten to fluer i en smekk?
     
  13. Noget Undergjæret

    Noget Undergjæret
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Reondhjem
  14. bjartenataas

    bjartenataas
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Ok, 42, da.


    Sent from my iPhone using Tapatalk
     
    Noget Undergjæret liker dette.

Del denne siden