Hefeweizen, med en vri

Siden det er bryggekonkurranse på Bjorleik, for enten wit eller hefe, tenkte jeg å prøve meg på sistnevnte, som jeg egentlig ikke er en stor fan av. Har aldri laget det før.

Så kom jeg over en blogg av en bayersk fyr som også er med i German Brewing-forumet, og som brygger kommersielt i Manchester. Litt spesiell meskemetode. I ettertid har han sluttet med dekoksjonsbiten, pga oksygentilførselen som skjer, så tenkte å følge et opplegg som vist i bildet, på 10 liter Speidel.

Noen som har prøvd noe lignende?

https://edelstoffquest.wordpress.com/2014/04/10/a-strange-kind-of-mash-technique/
https://edelstoffquest.wordpress.com/2014/08/28/fermenting-wheat-beers-and-other-ales/

ae09273fab34733f916e19492e554f0c.jpg

5c24d0ce4f5bca81e97a3fac0829462c.jpg



Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Ref. den tråden, er det noen som har prøvde det hubba bubba trikset for mere banan?

P?S er det bare hos meg forumet er treigt idag?
 
Jeg mesket en Saison på dette viset i helga. Den er omtrent utgjæret og ser ut til å bli rimelig esterrific :)
 
Det steget for 45 er jo litt høyt for et maltase-steg? Jeg regner med at det er derfor han har det meskeregimet, for maltase.
 
Tilbake
Topp