Jeg fikk det til på et vis ved å skru ned trykket til 0,5 bar og slippe ut overtrykket, så tappingen går saktere, da blir det ikke like mye skum. Men det hjelper også å få ned temperaturen.
Spørs jo litt hva du skal da.. Skal du tappe fra Cornelius til flasker feks, er det bare å kjøle ned til ett par grader. Da skummer det minst. Men hvis du tapper i ett glass for å drikke så er jo 2 grader litt i minste laget da.. Da bør du jo ha den temperaturen du helst vil drikke brygget ditt på. 8 grader kanskje?? Skummer ihvertfall mindre på 8 grader enn 18 uansett. Ett sted mellom 0,5 og 1 bar, kommer jo igjen ann på hvordan tappe utstyr/slanger du har.. Jo tynnere og lengre slange desto mindre skummer det. Dette er mine erfaringer ihvertfall. Sikkert andre meninger her
For å få ned trykket ved tappekrana så det ikke skummer for mye må du ha en 1,5m lang slange med 3mm indre diameter.
Om du bare har 5mm indre diameter på slangen må du opp i 5,9m lengde ved 2 bar og 18grader!
Hvis man tenker å drikke ølet ved 7 grader, og karbonerer ved 18 grader og kjøler ned etterpå, blir det da riktig å bruke samme trykk ved karbonering som om ølet skulle ha vært 7 grader hele veien?
Hvis man tenker å drikke ølet ved 7 grader, og karbonerer ved 18 grader og kjøler ned etterpå, blir det da riktig å bruke samme trykk ved karbonering som om ølet skulle ha vært 7 grader hele veien?
Hvis man tenker å drikke ølet ved 7 grader, og karbonerer ved 18 grader og kjøler ned etterpå, blir det da riktig å bruke samme trykk ved karbonering som om ølet skulle ha vært 7 grader hele veien?
Nei, det blir ikke riktig. Løseligheten av CO2 i øl stiger når temperaturen synker. Dvs. man trenger lavere trykk for å få samme volum CO2 i ølet ved 7 grader enn ved 18 grader. Mao hvis du karbonerer på 18 grader må du senke trykket når du setter fatet kaldere, slik at du ikke overkarbonerer ølet.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.