Hjelp en velmenende kjæreste?

Hei!

Jeg ønsker å gi min kjæreste et startkit til hans bursdag i oktober. Har lest litt rundt, men synes det er litt forvirrende mht utstyr. Har noen en anbefaling å komme med? Han er helt nybegynner. Jeg ønsker heller å kjøpe få artikler av god kvalitet/stort nok til brygging på sikt slik at han kan supplere selv etter hvert, enn at settet inneholder ting som etter hvert ikke blir brukt. Det kan koste ca 2000-5000.

Veldig takknemlig for alle svar!!! Ha en strålende bryggeaften :)

Mvh

Viktoria
 
Støtter BIAB. 36L starter kit f.eks og hvis du vil kutte osten skikkelig så legger du ved en 3500W induksjonsplate. Burde havne rundt fem lapper.
 
En kamerat av meg brygger på utstyret Chiefen over her anbefaler, og jeg har ingenting å utsette på det. Jeg har imidlertid en annen variant selv, denne: http://www.olbrygging.no/products/pakketilbud-beer-brew-31
Jeg er veldig fornøyd med denne, og du får med det meste du trenger, men noen små innkjøp ved siden av er nødvendig, som korkemaskin og korker. Dette kan kjøpes for en slikk og ingenting på europris, men hvis ølbrygging fenger kjæresten din vil dette raskt byttes ut med noe bedre.;)
 
Støtter BIAB. 36L starter kit f.eks og hvis du vil kutte osten skikkelig så legger du ved en 3500W induksjonsplate. Burde havne rundt fem lapper.
Tror hun trenger linker eller litt mer en biab ref... er du ny er det ikke så lett å ta inn alt av forkortelser og sånt, jeg holder på mitt, den 25l luringen blir aldri til overs, blir den for liten så oppgrader og du har 2 bryggerier du kan kjøre samtidig, da kan du brygge 2 batcher med 2 forskjelige øl samtidig, tiden blir nesten den samme men 2 får 2 forskjellige øl. sånn tenker nå jeg om hvordan jeg skal sette opp dette... men som sagt ernovise her så har langt fra fasit
 
https://www.vestbrygg.no/produkt/pakkar-og-sett/bryggepakkar/kjelepakke-36l/

https://www.vestbrygg.no/produkt/pakkar-og-sett/bryggepakkar/utstyrspakke-stor/

Med dette har du alt. Har brygget over 60 batcher med dette. De fleste bryggebutikker har tilsvarende pakker.

(Du høres ut som en bra kjæreste...)

Der ja, da har hun noe å samenligne med... akuratt det jeg mente.
Er det her en skal sette inn kontaktanonse " søker kjæreste med bryggeutstyr, Ps. send gjerne med bilde av brygge utstyr"
Neida, men så vidt jeg kan forstå så er begge å bygge på, BIAB kan lages om til ett 3 kjelers anlegg, mens bercrafter aldri blir mer en det det er, men du kan som sagt brygge flere brygg samtidig om du bygger deg feks. ett vvb bryggeri som jeg har en vag plan om. men er smak og behag vil jeg tro
 
Korkemaskin og annet nødvendig (og unødvendig) tilbehør kan vel fanken meg kjæresten investere i selv. Her gjelder det vel også å få interressen vekket for brygging, og få sparket kjæresten i gang.

Jeg hadde villet kjøpt med minimum et allgrain ferdigsett i tillegg (ikke pils). Overgjærede øl er jo for den uinnvidde enklere å få et godt resultat av, og i hvertfall for førstegangsbryggeren.

Gratulerer forresten til kjæresten; "she's a keeper"
 
Jeg vil også varmt anbefale BIAB som startpakke.
Min anbefaling er denne pakka:
https://m.bryggselv.no/bryggselv/101305/brew-in-a-bag-sett-36-liter-kjele-med-tappekran-og-tilbehør
For å gjøre dette mer interessant, så ville jeg også anbefale å hive med denne induksjonsplata fra bryggselv:
https://m.bryggselv.no/induksjon/103060/bryggselv-induksjonsplate-c35-b1-3500w-med-schott-glass

Her havner du på litt over 5000,-
Men her har du utstyr som holder lenge, samtidig som det kan utvides med flere kjeler dersom han skulle se behov for det i fremtiden.

Han har virkelig noe å glede seg til i denne hobbyen.

Lykke til!

Sent fra min SM-G900F via Tapatalk
 
Tusen takk for fine svar! Ja, det er greit med "oversettelse" i noen tilfeller og linker. Interessen er der allerede, men han vet ikke hvor han skal begynne og synes ikke han kan bruke for mye penger på egen hobby...Så da må noen unne han det :)
 
Tilbake
Topp