Hjelp med undergjæret oppskrift ( 0666 Bryggeri lager 0 sex sex sex Pils )

Fredrik BeKo Beer

Norbrygg-medlem
Hei Bryggevenner

Har litt diverse malt og humle på lageret mitt.
Har bare en type lager gjær : Saflager W-34/70
Malt : Pilsner 5Kg, Pale 5 Kg , Maris Otter Pal 5,5Kg, Crystal Malt 120EBC 800Gr og Flaket Hvete 700Gr.
Humle: Northen Brewer 65Gr, Saaz 30Gr, Spalt Select 75Gr, Cascade 85 Gr, Goldings 64Gr og Styrian Golding 82Gr.
Dette er det jeg har på lageret mitt, tenkte jeg ikke skulle kjøpe inn noe før jul.
Har laget en oppskrift som dere kan se under!
Kunne tenke meg innspil på hva jeg kan gjøre annerledes med det jeg har av råvarer.
Åpen for alle gode innspill !

0666 Lager ( 0 sex sex sex Lager )


Pilsner/ Lager
Recipe Specs
Batch Size (L): 24.5
Total Grain (kg): 5.089
Total Hops (g): 60.00
Original Gravity (OG): 1.048 (°P): 11.9
Final Gravity (FG): 1.012 (°P): 3.1
Alcohol by Volume (ABV): 4.72 %
Colour (SRM): 5.7 (EBC): 11.2
Bitterness (IBU): 30.0 (Average)
Brewhouse Efficiency (%): 75
Boil Time (Minutes): 90
Grain Bill
4.987 kg Pilsner (98%)
0.102 kg Crystal 120 (2%)
Hop Bill
15.0 g Northern Brewer Pellet (10.2% Alpha) @ 90 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
15.0 g Saaz Pellet (2.8% Alpha) @ 30 Minutes (Boil) (0.6 g/L)
20.0 g Spalt Pellet (4.6% Alpha) @ 15 Minutes (Boil) (0.8 g/L)
10.0 g Saaz Pellet (28% Alpha) @ 2 Minutes (Boil) (0.4 g/L)
Misc Bill
5.0 g Whirlfloc Tablet @ 15 Minutes (Boil)
5.0 g Yeast Nutrient @ 15 Minutes (Boil)
Single step Infusion at 66°C for 70 Minutes.
Fermented at 12°C with Saflager W-34/70
Notes
Stegmeske: Innmesk på 55°C i 15 min, 67°C i 60 min, 77°C i 5 min.
Gjæring i 21 til 23 dager på 12 Grader.
 
Annerledes og annerledes fru Blom :) Har du en tanke bak er det vel ikke så mye å tilføye.
Mange har i 200 -ish gram hvetemalt for å hjelpe på skumfastheten.
2 % Cara 120 gir vel en liten aning sødme, 67 grader mesketemp vil vel gi en markert maltfylde til ølet?
(som du jo ser av FG'en :) )
 
Annerledes og annerledes fru Blom :) Har du en tanke bak er det vel ikke så mye å tilføye.
Mange har i 200 -ish gram hvetemalt for å hjelpe på skumfastheten.
2 % Cara 120 gir vel en liten aning sødme, 67 grader mesketemp vil vel gi en markert maltfylde til ølet?
(som du jo ser av FG'en :) )
Takk for innspillet!
Ja tanken var en litt fyldig pils type ish. Men er mer bekymret for humle skjemaet? Hva tenker du om det?
 
Kjenner du Saaz og ønsker den smaken er det vel bar å kjøre på :)

Muligens er tilsetningen å 30 minutter litt bortkastet - gir ikke så mye bitterhet; og heller ikke så mye annet.
Om du syns de sene tilsetningene er store nok kan du flytte den til 60 minutter,
lavalfasyre humler brukt som bitterhumler gir en 'rundere' bitterhet.
30 IBU er innenfor, men lavt for stilen, mulig du bør nærme deg 40 i og med fylden du sikter mot?
 
Hei
Ja Saaz er digg. Men ja 30 min kan jeg flytte til 60.
skal tenke litt på den endringen.
Takk for super innspill!
Da blir det bygging av kjøleskap i helgen
 
Tilbake
Topp