Hjelp til humling av lager

Stian Andreassen

Norbrygg-medlem
Hadde egentlig planer om å brygge en Single Hop APA med Chinook. Men pga omstendigheter (været i Nord-Norge) og uledig gjæringsskap, så må den gjæres på lagertemperatur. Planen var å kjøre den med US-05 på 15+, men dette er nå endret til W-34/70 på 10–12.

Under er opprinnelig oppskrift m/humleprogram. Spørsmål blir: Vil samme humleprogram funke for en lager? Evt andre forslag?

NB! Maltsammensetningen kan ikke endres nå (annet enn at jeg kan la være å tilsette havregryn), så det er humlebiten som er tema.

Expected Pre-Boil Gravity: 1,046 SG
Expected OG: 1,054 SG
Expected FG: 1,013 SG
Expected ABV: 5,4 %
Expected IBU: (using Tinseth): 40,1
Expected Color: (using Mosher): 13,9 EBC
Apparent Attenuation: 75,0 %
Mash Efficiency: 75,0 %
Boil Duration: 60,0 mins
Fermentation Temperature: 12 ˚C

Fermentables
UK Pale Ale Malt 4,626 kg (90,0 %) In Mash/Steeped
German Carahell 257 g (5,0 %) In Mash/Steeped
German Melanoidin Malt 154 g (3,0 %) In Mash/Steeped
UK Flaked Oats 103 g (2,0 %) In Mash/Steeped

Hops
US Chinook (13,0 % alpha) 18 g Loose Pellet Hops - 60 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 15 g Loose Pellet Hops - 15 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 15 g Loose Pellet Hops - 5 Min From End
US Chinook (13,0 % alpha) 26 g Loose Pellet Hops - At turn off

Yeast
DCL W-34/70 Saflager 2 packs -

Mash Schedule
Step: Rest at 66 ˚C 60
Step: Raise to and Mash out at 77 ˚C 10
 
Jeg syns ikke du skal gjøre noe som helst med humletilsetningene. Havregryn har jeg ikke erfaring med, så vil legge meg opp i om du bør ha det med, eller ikke. Jeg har sans for velhumlede lager-øl og Mikkeller American Dream er en av mine favoritter.
 
Jeg kan ikke se noen grunn til at et humleprogram for ale ikke skal fungere for lager, men ølet vil gjerne bli litt enklere og renere. Det er ikke nødvendigvis noen ulempe.
 
Tilbake
Topp