Hjelp til leftoverbrygg

Aasberg

Norbrygg-medlem
Har noen rester malt og humle liggende, så tenkte å brygge en smaksfull øl med markant smak av eik og hint av vanilje og karamell, i stil med Innis & Gunn. Kan noen se over oppskrifta og si fra om noe er helt krise, eller om dette kan fungere.

Volume: 24 liters
Boil Volume: 27 liters
OG: 1068
BG: 1060
FG:  
Alcohol: 6.6 % by vol.
Colour: 22 EBC (Deep amber / light copper)
Bitterness: 32 IBU
BU/GU: 0.47

Fermentables
Pale Malt 7 EBC   7 EBC   4300 g 65%
Cara Pils 37 EBC   37 EBC   900 g 14%
Crystal Malt 135   150 EBC   100 g 2%
Cara-hell 25 EBC   25 EBC   700 g 11%
Crystal Malt 135   400 EBC   30 g 0%
Wheat Malt   3 EBC   300 g 5%
Pilsner Malt 3 EBC   3 EBC   300 g 5%

Mash schedule: 67*C i 60 min, 78*C i 15 min

Hops
Challenger 7.6% alpha   35 g   60 minutes
Cascade 6.5% alpha   20 g   30 minutes

Fermentation
Yeast: Safbrew T-58


Comments:

Tilsett 3 stk splittede vaniljestenger i 60 min.
Tilsett 80g eikespon fransk medium toast i 7 dager. Eikespon er trekkt i vodka i ca 2 mnd.
 
Intuitivt virker 27 prosent cara/krystallmalt for mye. Mulig jeg tar feil, har ikke mye erfaring i denne stilkategorien.
 
NØs half a world away har såpass med crystal, det funker det, bare man har i nok bitterhumle for å balansere det. I haway er det vel 50 ibu, uten at det føles bittert i det hele tatt
 
Men vaniljestengene, er ikke det lurt å ta de senere, i gjæringskaret? Har sett at det er vanlig for portere/stouts med vanilje, ellers blåser vel stormgjæringa ut mye av aromaen
 
Ja, mulig du er inne på noe der, har brukt vanilje i ett tidligere brygg, og ble tilsatt før gjæring, men ga veldig lite smak, så da tilsetter jeg de etter stormgjæringa sammen med eikespon :)

Ang. bitterhet så har min kun 32 IBU og 0.47 BU/GU noe som kanskje er litt lite med tanke på all cara/crystall?
 
Nå er half a world away på 9% og ibu 50, noe som gir en bu/gu på 0.52, så for at jeg skal nå den samme bu/gu, blir IBU ca 38-39. Burde jeg gå høyere?
 
Tilbake
Topp