Hjelp til oppskrift imperial stout

Hei!

Vi mekket sammen en imperial stout oppskrift i dag.
  :jaha: :namnam:

5.20 kg Pale Malt, Maris Otter
0.60 kg munich
0.40 kg Black Barley
0.40 kg Roasted Barley
0.20 kg Caramel/Crystal Malt
1.50 kg Extra Light Dry Extract

30.00 g Dr. Rudi [12.00 %] - First Wort 90.0 min
15.00 g Dr.Rudi [12.00 %] - Boil 30.0 min
10.00 g Dr.Rudi [12.00 %] - Boil 15.0 min
1 stk whirlfloc
2.00 Items Lakrisstang (Boil 5.0 mins
40.00 g Dr.Rudi [12.00 %] - Boil 5.0 min

4.0 pkg California Ale (White Labs #WLP001) [35.49 ml]
50.00 g kaldpresset kaffe (Primary 0.0 mins)
3.00 Items Chipotle (Secondary 0.0 mins)

OG 1.105 (treffer som oftest litt under det vi sikter på)
IBU 61
ABV: 11,3

Gjæres i 2 uker på ca 21 grader.

Noen som har brukt dr.rudi før?
Hvordan er det med chipotle? tilsette rett i dunken etter stormgjæring?
Hva tenker dere om oppskriften?
Hvilken temperatur tenker dere er best å meske på?
 
Tilbake
Topp