Hjelp til utregning av slurry.

Jeg bunnhøstet ca en halv liter us 05 slurry fra forrige øl. Ble satt kaldt i kjøleskap og har stått i 6 dager. Er det noen måte å vite (Ca) hvor mye gjær pr ML jeg har? Skal pitches i en vørter med OG 1055, 25L. Holder det med 1 dl?
Takk på forhånd :)
 
Jeg bunnhøstet ca en halv liter us 05 slurry fra forrige øl. Ble satt kaldt i kjøleskap og har stått i 6 dager. Er det noen måte å vite (Ca) hvor mye gjær pr ML jeg har? Skal pitches i en vørter med OG 1055, 25L. Holder det med 1 dl?
Takk på forhånd :)

Jeg tar sjansen på å si ja, såframt det ikke er 50% humlerester etc. i den - og det er det sikkert ikke. Etter 6 dager i kjøleskap er den rimelig greit komprimert, så jeg vil gjette på at 1 dl er nokså midt i blinken.
 
Jeg tar sjansen på å si ja, såframt det ikke er 50% humlerester etc. i den - og det er det sikkert ikke. Etter 6 dager i kjøleskap er den rimelig greit komprimert, så jeg vil gjette på at 1 dl er nokså midt i blinken.
Tror ikke jeg fikk med mye humle rester, har dog ikke vasket gjæra,da det var en humlefattig lys ale :) Men da prøver jeg ca en dl. Noe spes krise om jeg skulle overpitche denna gjæra?
 
Tror ikke jeg fikk med mye humle rester, har dog ikke vasket gjæra,da det var en humlefattig lys ale :) Men da prøver jeg ca en dl. Noe spes krise om jeg skulle overpitche denna gjæra?

Nei, kan jeg ikke tenke meg. Du kan sikkert godt legge på til 1,2. Normen er 0,75 på en 19-liter. Det er vasket gjær - uten at jeg tror det gjør den ringeste forskjell så lenge du ikke drar med deg mye trub fra kok.
 
Tilbake
Topp