1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hjemmebryggerhelgen 2016

En tråd i 'NM i hjemmebrygging' startet av glennrlie, 23 Okt 2015.

  1. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Svarstad
    Hjemmebryggerhelgen 2016 avholdes 22.-24. april på Haandbryggeriet i Drammen. Arrangementskomitèen har startet arbeidet med utarbeiding av program for konferansen, og ønsker innspill fra Norbryggs medlemmer når det gjelder det faglige innholdet.
    • Er det et/flere spesifikke temaer du ønsker på programmet?
    • Noen spesifikke foredragsholdere/ølpersonligheter du gjerne ville sett og hørt denne helgen?
    • Andre innspill til faglig innhold?
    Fyr løs! :)

    -------

    Bekreftede foredragsholdere:

     
    #1 glennrlie, 23 Okt 2015
    Sist redigert: 24 Nov 2015
  2. Benjamin.Londal

    Benjamin.Londal
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Bergen
    Shaun Hill :rolleyes:
     
  3. Stig Aa.

    Stig Aa.
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Kanskje ikke et grunnkurs i hvordan man brygger øl?o_O
     
    msevland liker dette.
  4. kruud

    kruud
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Malting
     
    arefsahl liker dette.
  5. Nidveg

    Nidveg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Nå banner jeg nok i kjerka, men like fullt: Sider! Det er litt på sida av hovedaktivitene våre, men det er et enormt kunnskapshull i hjemmebryggermiljøet på dette feltet i forhold til interessen rundt det.
     
    WilliamA, Per Buer og eithe liker dette.
  6. Christoffer E

    Christoffer E
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Haugesund
    Bioforsk og deres prosjekt med norske ingredienser? :)
     
    Viraverk, Mats Ø., GeirSA og 2 andre liker dette.
  7. loebrygg

    loebrygg
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Oslo
    Sake
     
    arefsahl liker dette.
  8. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Surøl er et interessant tema. På hjemmebryggerskala er det utfordrende, men mange eksperimenterer. Jeg skulle gjerne hørt Michael Tonsmeire, men et godt alternativ ville være noen av de som har laget gode hjemmebrygg av sorten i Norge.
     
    Per Buer, Mortenpip, Miguel og 7 andre liker dette.
  9. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Svarstad
    Flott med forslag! Flere her har vi allerede drodlet rundt, andre er nye. Kjør på med flere om dere brenner inne med noe :)
     
  10. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Et tips fra forrige arrangementskomite: Begynn å fiske etter folk tidlig. Noen kan komme på tre dagers varsel, andre kan trenge to år.
     
  11. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Svarstad
    Takk for tipset. Snøret er ute og fiskingen er allerede i gang :)
     
    Naxi liker dette.
  12. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Svarstad
    Første post oppdatert med bekreftet dato: 22.-24. april. Så hold av denne helgen! :)
     
  13. ØysteinM

    ØysteinM
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Drammen
    Surøl hadde definitivt vært et spennende tema.
    Nå er jo Haand en av de med mest kompetanse på det området vil jeg tro.
    Av amerikanske besøkende hadde det vært veldig spennende med f.eks:
    - Chad Yakobsen / Crooked Stave
    - Jay Goodwin / The Rare Barrel
    - Lauren Salizar / New Belgium
    - Shawn Hill / Hill Farmstead (som nevnt lenger oppe)
    - Tomme Arthur / Lost Abbey, Pizza Port
    - Vinnie Cilurzo / Russion River
    I tillegg finnes det jo mange spennende kandidater i f.eks Belgia som det antageligvis er vesentlig enklere å få til Norge pga reisetid etc.
     
    Per Buer og Petter F liker dette.
  14. glennrlie

    glennrlie
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Svarstad
    Som du nevner @ØysteinM så er det en utfordring med å få folk fra statene over. Mange timers flyreise (på økonomiklasse) med jetlag og det hele for en helg (og 1-2 timer med presentasjon/foredrag) er vel kanskje ikke det som er mest fristende. De er jo ganske populære i eget land også, så det står nok ikke på tilbud.

    Hjelper liksom ikke å friste med "fjords" heller, selv om Drammensfjorden er fin den ;) Men vi gjør noen fremstøt så får vi se. Belgia er helt klart også i tankene.
     
  15. gustavf

    gustavf
    Expand Collapse
    Sentralstyre

    Å få Chris White til å komme i 2015, var halvannet års arbeid. Og da passet det med et annet arrangement som nok var viktigere enn vårt.
     
  16. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    På vei til Boston satt jeg på flyet ved siden av en biotech-fyr og vi hadde en utrolig spennende samtale om likhetene mellom biotech og hjemmebrygging. Biotech handler om å modfisere DNA på mennesklige hudceller (evt. andre celler fra pattedyr) og bruke disse for å "brygge" en proteinsuppe fra aminosyrer, sukker og fett. Jeg tror neppe jeg kan ta med meg så mye konkret som jeg kan bruke i bryggeprosessen min - men jeg synes det var utrolig spennende å høre på. Så det å gå bittelitt utenfor brygging tror jeg kan være spennende for en del av oss (?).

    Ellers kunne jeg tenke meg å høre om hva jeg tenker på som surølbryggingens svartekunst - blending. Hvis vi er 3-5 stykker som kan stille med hvert vårt corny-fat med oud bruin eller en annen stil så hadde det jo vært moro å forsøke å blende frem et par øl der og da.
     
    #16 Per Buer, 3 Nov 2015
    Sist redigert: 3 Nov 2015
    Einar Michelsen liker dette.
  17. Duckboot

    Duckboot
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Oslo, Norge
    I følge Pierre Tilquin så er blending bare å finne et passende blandingsforhold, og når vørter når korrekt FG, så er det bare å blande. Det var ikke masse smaking og kjemi involvert. Det var bare å gjenta det som funket.

    Sent fra min D6503 via Tapatalk
     
  18. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jo. Selvsagt er det alltid mye smaking involvert.
    Du har et mål og du har et sett råvarer (øl). Du kartlegger råvarene og forsøker å komme deg så nærme målet som mulig. Siden det er surøl og hvert fat/foeder er forskjellig så må du finne ut hva som finnes i hvert enkelt fat. Ingen vei utenom å smake.

    Den fysiske handlingen å blande sammen de forskjellige ølene når du har kommet frem til blandingsforholdet er åpenbart ikke magisk. Når en snakker om blending så snakker en alltid om det å komme frem til blandingsforholdene. Men du trodde kanskje jeg mente selve blandingen.
     
  19. Duckboot

    Duckboot
    Expand Collapse
    Moderator

    Bosted:
    Oslo, Norge
    Nja - Det er veldig forskjellig fra bryggeri til bryggeri. Pierre fant blandingsforholdet han bruker den dag i dag da han startet karrieren. Han holder seg slavisk til blandingsforholdet, og gjør ingen smakinger for å justere.

    Men han fortalte også at det var andre bryggeri som smakte for hvert år for å justere smaksbildet, så YMMV.
     
  20. Per Buer

    Per Buer
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jo. Selvsagt handler blending om smaking.

    Hvordan tror du han kom frem til forholdene? Tror du han smakte på ølene har blendet? Selvsagt gjorde han det og det er altså dette som er "blending". At Tilquin mener de har forutsigbar nok produksjon til ikke å trenge å justere blandingsforholdene på eksisterende produksjon blir ikke så veldig relevant for det vi prater om her. Du blander (no pun intended) sammen "blending" og "blanding". Og ingen er interessert i å høre om hvordan en blander øl.

    Uansett. Kontekst her er _hjemmebrygging_ og de fleste hjemmebryggere er helt avhengig av å komme opp med nye blandingsforhold hver eneste gang.
     
    RRB, Bergan og Stig Aa. liker dette.

Del denne siden