1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hjemmebryggertur til EC Dahls

En tråd i 'Trøndersk Bryggerlaug' startet av Bjørnar Tøndel, 8 Mai 2011.

  1. Bjørnar Tøndel

    Bjørnar Tøndel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Noen som har noe mer info om EC Dahls opplegget? Kalenderen min holder på å fylle seg opp og første uka i juni er allerede full.
     
  2. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg har vært i kontakt med Dahls, vår mann er stadig på farten, men skulle ringe meg i morgen for avklaring.
     
  3. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Tirsdag 21.juni, klokka 17.00 på EC Dahls.
    Jeg gir beskjed når jeg har påmelding (via doodle) klar.

    Vi måtte strekke oss litt fra opprinnelig plan, men stas å få spikret dette!
     
  4. Bjarte H

    Bjarte H
    Expand Collapse
    Dommer

    Bosted:
    Stavanger
    Strukket ut i sommerferien. Jaja, det blir vel kanskje en neste gang :)
     
  5. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Jeg splittet opp denne tråden, for å gjøre det litt mer oversiktlig å finne frem.
    Dessverre er nok tidspunktet litt ut i sommerferien for enkelte, men det kan jo bli muligheter for liknende turer senere.

    Vi har nå altså avtalt en tur på EC Dahls, for oss hjemmebryggere.
    De synes planen var så god, at det vil ikke koste oss noe, og bryggermester Terje Øvre, distriktssjef Kristian Berger og muligens flere vil møte oss.
    Påmelding via doodle kommer etterhvert i denne tråden, og jeg sender også ut en mail om det til mailinglista når det er klart.
     
  6. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
  7. Bjørnar Tøndel

    Bjørnar Tøndel
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Hvor lenge varer opplegget?
     
  8. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Ingen aning. :) Vil kanskje tippe 2-3 timer?
     
  9. M Grådal

    M Grådal
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Røros
    Påmeldt, ser ut til å klaffe bra  ;D
     
  10. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Har pratet med Kristian på EC Dahls, de gleder seg også, og tippet som meg at det kan gå 2 timer+ på dette.
    Først en omvisning i bryggeriet, og deretter prat.

    Kjekt om alle er klare til klokka 1700, så vi kan gå rett på sak.
    Oppmøte i portvakta (ved bommen fra Stiklestadveien).
    Gule sider.
     
  11. Pål

    Pål
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Trondheim
    Måtte melde meg av, gitt. Må prioritere noe annet.
     
  12. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Flere (inkludert meg selv) har lurt på om det blir servert smaksprøver i morgen.
    Jeg er usikker på om det inngår i opplegget, men fikk til svar at "det blir nok rom for en øl". Selv tenker jeg uansett ikke å stille med bil når jeg først skal innenfor murene. :)
     
  13. Fredrik Martinsen

    Fredrik Martinsen
    Expand Collapse
    Dommer

    Må også desverre melde avbud.
     
  14. M Grådal

    M Grådal
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Røros
    Gikk åt pipan her også, skal ikke innover før 22.06, hadde jeg reagert litt før hadde jeg sikkert fiksa overnatting  :(
     
  15. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Synd for de som ikke får til å være med selvfølgelig.
    Vi er uansett rundt 25 stykker, som også ifølge vår mann på Dahls er ganske optimalt.
     
  16. GeirØ

    GeirØ
    Expand Collapse
    Guest

    Desverre utgikk Dahls for min del. Måtte velge og valgte en tur i elva i mårra heller. Sommeren er egentlig tiden for kalde forfriskninger, men temperaturen og forholdene i rennende vann overvant tørsten i dette tilfellet...

    -Geir Ø
     
  17. mikslen

    mikslen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stjørdal
    Jeg må kjøre til EC Dahls, så hvis noen trenger skyss tilbake fra bryggeriet og hjem så stiller jeg opp med stasjonsvogn. Blir dessverre ingen smaksprøver på meg, men slik er det å pendle fra Stjørdal.
     
  18. Lars

    Lars
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Trondheim
    Om det passer seg inn med avhopp på Dragvoll, er jeg gjerne med. :)
     
  19. mikslen

    mikslen
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Bosted:
    Stjørdal
    Ingen problem. Sikkert flere som vil sitte på, tar det når vi møtes på bryggeriet
     
  20. Chriselv

    Chriselv
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg må benytte anledningen til å skryte skikkelig av Dahls og særlig bryggerimester Terje Øvre.

    Jeg hadde med meg en flaske hjemmelaget pils som var gjæret med gjær hentet fra Dahls. Jeg hadde tenkt å la Terje smake den og la han komme med en liten tilbakemelding når vi var der på besøk. Men siden ingen av de ansatte på Dahls drakk alkohol den kvelden ble det vanskelig. Jeg spurte om han kunne ta den med hjem for å så komme med en tilbakemelding, og det kunne han selvsagt gjøre. Da jeg sendte ham mail dagen etter fikk jeg derimot høre at den like gjerne skulle smakes av smakspanelet til Dahls!

    På fredag fikk jeg tilbakemelding på mail etter at de hadde smakt den, noe som er utrolig nyttig! Og som om ikke det var nok ble det utført en full ølanalyse av pilsen. Tallene fra en slik analyse er særlig interessant å sammenligne med våre beregninger, og det er god overensstemmelse mellom våre verdier og analysen.

    Resultater fra analysen:

    Stamvørter        13,43 %P
    Alkohol            5,33 %
    Forgj.grad          61,26 %
    Restekstrakt      5,43 %
    Bitterhet            ca. 35 (denne er noe usikker)

    Tallene vi har beregnet oss frem til:

    OG 1055
    FG 1014
    Alkohol 5,35 %
    32,5 IBU
     

Del denne siden