1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

Hop stand effektivitet

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av csm101, 11 Mai 2017.

  1. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Heisann
    Vi kjørte en liten runde med "hop stand" i går.
    Da hadde vi en temp på rundt 86 grader (mener å ha hørt at den bør være mellom 92 og 98 grader)

    Dette fikk meg til å lure på om det er noen temperatur vs effektivitet på "hop standing"
    Gjerne i form av en graf der man kan lese ut feks "10 minutter på 95 grader er like effektivt som 20 minutter på 85".

    Noen som har sett noen sånne kurver?

    Målet er å få ut 100% av oljene på humlen, slik at vi får maks utbytte uansett temp...
     
  2. csm101

    csm101
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Finn Berger liker dette.
  3. Finn Berger

    Finn Berger
    Expand Collapse
    Moderator

    Problemet med det exbeerimentet er at han hiver i humla i det han skrur av varmen. Det er fremdeles veldig interessant at det ikke gjør noen forskjell sammenlignet med en tilsetning på 20 min., men det torpederer definitivt ikke hele konseptet. En tilsetning på lavere temperatur gir rimeligvis en annen effekt, noe som også blir påpekt av flere i kommentarfeltet. Det er mange mulige trinn på veien nedover fra 100 grader.
     
  4. msevland

    msevland
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Tilsetter humle på 65 ℃ ved bruk av hopstand. Anbefaler at du bestemmer deg for en temperatur, og tester. Dersom du både endrer temp og tid, vil det være bortimot umulig å trekke gode konklusjoner
     

Del denne siden