Veit ikke hvordan det funker med butikk-kveik, men hva jeg gjør med kveik er å topphøste når ølet når stormgjæringa avtar. Avhengig av type kveik er det seigt tjukt lag på toppen, eller så er det så mye bevegelse at at gjæren legger seg i bunn uansett. Ved bunnhøsting kan du ta det øverste laget av gjærkaka, slå over i en chips-bolle eller lignende størrelse, slå kaldt vann over og røre, sett i kjøleskapet med folie. Da feller du ut partikler og gjæra du vil ha legger seg øverst igjen. Slå av vannet dagen etterpå, bruk ei skje eller slikkepott og smør kveiken utover et bakeark. Er steikeovnen din rein og du kan bruke den uten varme, med vifte, så kan du legge bakearket på ei stekeplate i ovnen med vifta på, døra på gløtt. Da er det tørt dagen derpå igjen. Eller, kjøp deg en dehydrator hvis du planlegger å høste og tørke mye kveik.