Heisann. Flasket i går et brygg der jeg hadde brukt T-58 til gjæringa. OG var 1060, og etter 14 dager og ved flasking var FG på hele 1018. Prøvde også ut Motueka i en SMaSH. Smaken er veldig bra, så det er ikke noe problem jeg prøver å fikse på.
Det jeg lurer litt på er om enkelte gjærstammer er mer sårbare for høye mesketemperaturer enn andre? Eller er det basta bom det samme for alle gjærstammer?
Noen andre som har opplevd T-58 som spesiell? Ettersmaken på gjæra minnet meg litt om den i en Maredsous Tripel jeg drakk her for et par uker siden.
Kan jeg kanskje bare konkludere med at FG er 1018 på grunn av 68grader mesking? Valgte 68 som et prøveprosjekt da jeg alltid ellers har mesket på ca 66grader.
Pale A-Lana Style: American Pale ALe Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1060
FG: 1018
Alcohol: 5.6 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 37 IBU
BU/GU: 0.71
MT: 2.5L/kg
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5500 grammes
Mash schedule: 68 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 10 minutes.
Hops
Motueka 6.7% alpha 30 grammes 60 minutes (20.5 IBU)
Motueka 6.7% alpha 20 grammes 30 minutes
Motueka 6.7% alpha 15 grammes 10 minutes
Motueka 6.7% alpha 15 grammes 5 minutes
Motueka 6.7% alpha 20 grammes -x minutes 75°C under kjøling fram til pitch
.
Fermentation
Yeast: Safbew T-58
Comments:
22l 1060 Til gjæring 20.04.12
Det jeg lurer litt på er om enkelte gjærstammer er mer sårbare for høye mesketemperaturer enn andre? Eller er det basta bom det samme for alle gjærstammer?
Noen andre som har opplevd T-58 som spesiell? Ettersmaken på gjæra minnet meg litt om den i en Maredsous Tripel jeg drakk her for et par uker siden.
Kan jeg kanskje bare konkludere med at FG er 1018 på grunn av 68grader mesking? Valgte 68 som et prøveprosjekt da jeg alltid ellers har mesket på ca 66grader.
Pale A-Lana Style: American Pale ALe Brewer: Runar Stock
Statistics
Volume: 25 liters
OG: 1060
FG: 1018
Alcohol: 5.6 % by vol.
Colour: 11 EBC (Golden)
Bitterness: 37 IBU
BU/GU: 0.71
MT: 2.5L/kg
Fermentables
Pale Malt 7 EBC 5500 grammes
Mash schedule: 68 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 10 minutes.
Hops
Motueka 6.7% alpha 30 grammes 60 minutes (20.5 IBU)
Motueka 6.7% alpha 20 grammes 30 minutes
Motueka 6.7% alpha 15 grammes 10 minutes
Motueka 6.7% alpha 15 grammes 5 minutes
Motueka 6.7% alpha 20 grammes -x minutes 75°C under kjøling fram til pitch
.
Fermentation
Yeast: Safbew T-58
Comments:
22l 1060 Til gjæring 20.04.12