Humle ekstrakt og humle oljer

Humle ekstrakten isomerised 6% er det erstatning for vanlig humle eller er det bare til å justere bitterheten med? Og de andre oljene er det bare til justering det og eller kan de erstatte aroma humlen?

http://vinogbar.no/index.php?cPath=35_99_139
 
Selv har jeg bare brukt litt av Freshops Hop Oil til å justere aroma og smak, tilsatt ved flasketapping. Denne typen humleolje gir ingen bitterhet, den tilfører altså bare ekstra aroma og smak. 2 dråper humleolje pr. 355 ml øl er anbefalingen fra produsenten.
http://www.freshops.com/merchandise/freshops-merchandise/#accessories
 
Ja jeg ser det. Men denne oljen kommer fra brouvland belgia og den ene "isomerised 6%" skal med tydelighet brukes til bitter men jeg er usikker på om man kan bruke den til erstatning for vanlig bitterhumle.
 
Jalle skrev:
den ene "isomerised 6%" skal med tydelighet brukes til bitter men jeg er usikker på om man kan bruke den til erstatning for vanlig bitterhumle.

Siden denne oljen innholder 6% alfasyre skulle man jo tro at den (ihvertfall i teorien) skulle kunne brukes som erstatning for vanlig bitterhumle. Men der er vel en (eller flere) grunn(er) til at folk flest i hovedsak bruker vanlig humle? Er der noen som har forsøkt med bare denne oljen? Jeg vil nok tro at den er ment mer som et supplement enn en erstatning.
 
Isomerisert humleekstrakt er for å gi ferdig øl litt mer bitterhet. Det kan være man tilsetter ekstrakten i fatet, f eks.

Vanlig humleekstrakt, som ikke er isomerisert, er det som bryggeriene bruker i bryggeprosessen. Vørteren tilføres ingen vanlig humle eller pellets i det hele tatt, men bare denne humleekstrakten.

Isomerisert humleekstrakt er allerede behandlet slik at bitterheten tilføres ølet direkte.
 
Så hvordan regner jeg da ut hvor mye humleekstrakt jeg trenger hvis den er 6%

Blir det slik: x gram * 6% * 10 / volum = IBU

x gram * 6% * 10 / volum
 
Tilbake
Topp