Humle i gjæringskaret?

BjarteM

Norbrygg-medlem
Frem til nå har vi forsøkt å unngå å få humlen med etter koking (siler ved avtapping og stopper når vi kommer ned til humlen i bunn av gryta).
Mener jeg har sett at andre bare tar med alt sammen, og at det øker effektivitetsgraden.

Humlen vil uansett bunnfalle etter gjæring?

Vet ikke om det har med dette å gjøre, men jeg synes at maltsmaken er ganske fremtredende i ølet jeg lager. Kan det være fordi det ikke blir med nok humle til gjæring?
 
Den humla som kommer med ned i gjæringskaret har neppe så mye smak igjen å gi i og med at den har vært med i koken så jeg vil anbefale å filtrere denne ut. Tørrhumling blir noe annet, selvsagt.
Jeg vil tro at den humla som blir med over i karet vil falle til bunns, men noe av den vil nok flyte omkring. Hvis du er opptatt er å få felt ut alt sammen så kan du forsøke gelatin med cold crash. Det har jeg brukt for å få pent øl uten humleubåter.
 
Tilbake
Topp