Humletilsetting uten humlepose - Fjerning av humle før avkjøling / gjæring?

Hei!
Dere som tilsetter humle / krydder osv. direkte i kokekjelen (ikke bruker humlepose). Hva gjør dere med dette etter koking. Går alt sammen med over i gjæringsbøtta, eller må/bør man sile ut dette så det ikke setter uønsket smak / karakter på brygget videre.

Eller finnes det noen "teknikker" for å ikke få dette med over?
Bør det kanskje også fjernes før kjøling?

(Tenker å brygge en Wit i helga med både tilsetting av koriander og appelsin...Vil prøve å unngå humlepose hvis mulig..)
 
Hvis det er pellets, synker de til bunns etter kok og kjøling, og da er det om å gjøre å ikke få med truben/bunnslammet. Bruker du hel blomst uten pose er saken en annen, da disse flyter betraktelig bedre. Har bare brukt hel blomst i et brygg. Prøvde å helle ølet gjennom et dørslag ned i gjæringskaret, men etterhvert som det samler seg humleblomster i dørslaget treffer ølet disse når man heller, og det spruter øl over alt. Sikkert noen som har bedre løsninger på dette.
 
Med tid og stunder kommer nok jeg til å gjøre som en del andre, å bruke pumpe og lage whirlpool for å samle mest mulig uønsket rusk i senter av kjelen.

Etter nedkjøling kan du røre godt rundt i gryten en stund, da vil en del samle seg i senter. Du kan kanskje også prøve å tre en humlepose på den enden av heverten som er nedi gryten (sett at du bruker hevert).
 
Ved nedkjøling synker humleblomsten også til bunns. Med blomst er en hopstopper genial, ellers er det best at alt bunnfall blir igjen i kjelen. God nedkjøling er et uunværlif hjelpemiddel...
 
Tilbake
Topp