Hurra, dette går jo bra!

Trond.A

Norbrygg-medlem
Tok en sjekk av mine to første ekstraktbrygg i ettermiddag.
"Pilsen" min, som har stått i kjelleren i ca 9 grader siden 19.10 var nede i 1.012  ;D
OG var 1.045.
Min lyse ale, som startet på 1.050 den 28.10 var nede i 1.015 og det virket som det v ar liv i han enda.
Tenkte jeg skulle ta lageren i mårra og la alen få noen dager til, hva mener de lærde?
 
Høres bra ut :) Alen din har sikkert godt av å stå litt lenger til gjæring. mener å ha hørt at når det går ca 90 sekunder mellom hvert plupp i gjærlåsen,så kan man flaske. men jeg er ganske fersk i dette selv...
 
Ale bør stå til gjæring i 10-14 dager, selv om gjæringen tilsynelatende (lite plopping) er over. Under gjæring blir det laget noen bi-stoffer som du ikke vil ha med deg på flaske (bla. diacetyl), og ved å la ølet stå en stund etter endt gjæring så vil gjæren rydde opp ved å ta til seg disse bi-stoffene og bryte de ned.
 
Tilbake
Topp