Hva er akseptabel effektivitet?

palve

 
Har satt min 3dje batch, og la oppskriften inn i BeerCalc. Da først ble jeg klar over begrepet Efficiency, som jeg forstår er tall som sier noe om hvor mye man får ut av maltet?

Min batch målte jeg til OG 1051, og for å oppnå dette tallet i Beercalc, ser jeg at jeg har 78% effektivitet.

Hva mener de erfarne bryggerne her er OK effektivitet?

Jeg  brygger på en Brewster.

/Pål
 
78% er helt greit. Det viktige er at effektiviteten er forutsigbar, slik at du kan beregne hvor mye malt du trenger for et gitt brygg. Malt er ikke dyrt nok til at effektivitet er noe å henge seg opp i for den gjennomsnittlige hjemmebrygger.
 
Hei,

Jeg brygger 10 liters BIAB batcher, og ligger på 65%. Søkte lenge på forskjellige måter og effektivisere bryggingen, men har nå slått meg til ro med det utbyttet jeg har. Treffer nesten spot-on hver gang jeg brygger nå. Så stabilitet > utbytte, vil jeg si.

Ray
 
Tilbake
Topp