1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hva er det med ølbryggere?

En tråd i 'Generelt og nybegynnerspørsmål' startet av Tønna, 14 Mar 2018.

 1. Tønna

  Tønna
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  For en med vekslende interesser er det interessant å se hvordan ølbryggere er annerledes enn andre, hvordan de vil dele både øl og kunnskap. Hvorfor er det sånn?

  Jeg kjenner jo en glede når jeg tar med et fat til en sosial arena og komplementene strømmer på, men er det egentlig det hele svaret? Før jeg hadde brygget et eneste brygg annet enn et par ekstraktbrygg ramlet jeg mer eller mindre tilfeldig innom et bryggeri, jeg kan si det nå, man kan si gode ting om folk som er døde eller har byttet jobb, det var Røros bryggeri. Lars-Eric Granqvist var bryggerimester og jeg var haleheng en hel dag og fikk se hele forløpet, og fikk stille alle dumme spørsmål som han tålmodig svarte på.

  Og senere når jeg hadde en lignende utmattende spørsmålsserie hos en Trondheims-hobbybrygger som hverken er død eller har skiftet jobb, takket jeg og kommenterte hvordan jeg synes ølbryggere skiller seg ut positivt med hvordan de stiller opp og hjelper til. Han svarte at han kjenner igjen det og tror det er ganske utbredt.

  Så hva er det med ølbryggere? Hvorfor er det sånn innen dette feltet mer enn andre?

  Anyone?
   
  Nosmoking og Finn Berger liker dette.
 2. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Jeg tror folk ikke er så ille som folk vil ha det til:).

  Jeg har vært aktiv i veldig mange år på et spillnettsted/-forum - mariokart64.com. Det dreier seg om time trial-rekorder, og det er ekstremt kompetitivt. Men folk deler alt de har av informasjon, og hjelper hverandre. Det er over lang tid bygget en kultur på hjelpsomhet og vennlighet, faktisk, på forumet der. Den ligner veldig på den du finner her.

  Behov for mestring og behov for anerkjennelse er mye sterkere motivasjonsfaktorer enn egennytte ("egoisme"). Og både ølbrygging og mariokart gir deg muligheten til å få tilfredsstilt de behovene. Og dermed trumfer den gode følelsen av å lykkes og av å bli anerkjent, egoismen - og du deler.

  Mennesket er et sosialt dyr. Det er når du ikke får oppleve gode fellesskap at du utvikler drittsekktendenser. Og ølbrygging tror jeg er en sånn type aktivitet som gir gode muligheter for gode fellesskap. Og så oppfører folk seg hyggelig.
   

Del denne siden