Hva er dette?

Hei, laget en Ipa for 6-7 uker siden, flasket den etter 2 uker og har stått kaldt til lagring i 4-5 uker (jobber 4 ukers turnus). Brukte US-05 og tørrhumlet dag 7 og 10. Brukte Protafloc på slutten av koketiden og tappet til sekundærkar med sukkerlake før flasking. Brukte for første gang Magikool og dette andre middelet som følger med for klarning etter gjæring. Fulgte bruksanvisningen og alt så greit ut. Prøvesmakte etter 3 dager med karbonering for å sjekke (med andre ord: greide ikke å vente), og smaken var litt mer apa enn ipa kanskje men ellers bra, litt uklar men relativt jevnt over. Er nå kommet hjem og hentet fram en flaske og fant masse partikler i hele. Legger ved bilde. Partiklene var veldig følsomme for bevegelse.

Så, usikker på hva dette er, gjær, humle, infeksjon, noe annet? Var vedig påvirkelig for bevegelse da eg flyttet på flasken. Burde ikke dette vært bunnfelt etter 4uker+ med lagring på 2-5 grader?
 

Vedlegg

  • 20150212_082956.jpg
    20150212_082956.jpg
    151,3 KB · Sett: 190
Tipper det er humlerester du ser, jeg. Har du smakt på det? Smaker det godt er det ingenting å bekymre seg for.
 
Smakte i dag, god og frisk men litt lite humle aroma for en ipa. Mer neste gang ;) var klar og fin i glasset uten mye partikler. Denne skal nok lages igjen :)
 
Tilbake
Topp