Hvetebrygg med Pale Ale-malt

janh

Norbrygg-medlem
Jeg satt et brygg i går, mitt første Hvete-brygg. Men jeg leste feil i oppskriften og brukte "Pale Ale" malt i steden for "Lager" malt.
Har dette store konsekvenser for det ferdige brygg?
25 liter
2,5 kg Pale Ale- malt.
2,5 kg hvetemalt.
Wyeast 3068 Weihenstephan Weizen
Hallertau Herbsbruck IBU 12,6.
OG 1050. EBC 8,4.
21l står og putrer.
J H Fjeld
???
 
Det skall ikke ha for mye å si.
pale malt er bare en liten nyanse mørkere enn lager/pils  malt.
Selv brukte jeg pale malt på mitt siste hvete øl, å den er helt fantastisk nå :skaal:
Så du trenger ikke bekymre deg for det.
 
Ikke noe problem, spør du meg. Enig med Steinarja altså.

Selv foretrekker jeg Weizen som er litt mørkere enn dette lyse Erdinger, ofte er smaken også litt fyldigere. En dært Munich kan også gjøre susen isåfall.
 
Enig med alle, detter er ikke på noen måte noen krise.

Faktisk kan det være veldig positivt å løsne litt på snippen og utforske utradisjonelle kombinasjoner. Jeg driver og lurer på å prøve å brygge en IPA med belgisk gjær ;)
 
Så lenge man ikke har fått infeksjoner eller gjæret ølet for varmt, så er det veldig lite som kan få et øl til å smake vondt.  I de aller fleste tilfellene kan man bare slappe av, la være å bekymre seg, og ta seg et hjemmebrygg. For å sitere en viss amerikaner :)
 
Tilbake
Topp